EMB Seminar – Focus op een fijn leven

Vrijdag 10 juni 2022 wordt er een seminar georganiseerd over EMB (ernstige meervoudige beperking) in het Special Olympics Dorp. Dit seminar is voor ouders van kinderen en professionals die met de doelgroep werken. Het thema dat centraal staat is: ‘focus op een fijn leven’.

Lees meer

Zowel ouders als professionals zijn welkom bij dit seminar dat zal starten om 13.30 uur op de Universiteit Twente in het Special Olympics Dorp. Er komen een aantal interessante sprekers aan het woord, zoals Jan-Willem Gorter –Medisch Hoofd Kinderrevalidatie UMC Utrecht en Inès von Rosenstiel – Kinderarts Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Voor een beperkt aantal kinderen met EMB is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het Motor Activity Training Program (MATP). Voor de deelnemende kinderen zal er tijdens het inhoudelijke programma begeleiding worden geregeld, zodat ouders met een gerust hart het seminar kunnen volgen.

MATP: Een passend individueel trainingsprogramma

MATP is een internationaal sport- en beweegprogramma dat ontwikkeld is voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zij zijn niet in staat om deel te nemen aan reguliere sportactiviteiten van Special Olympics. MATP is erop gericht om voor iedereen een passend individueel trainingsprogramma op te stellen. Dit wordt gedaan in een circuitvorm waarin niemand wordt uitgesloten van deelname. Het programma bestaat uit zeven basisactiviteiten: mobiliteit, behendigheid, raken, schoppen, handbewogen rolstoel, elektrische rolstoel en zwemmen (drijven). Het gaat hierbij om de training en niet om competitie. MATP is een programma dat officieel onderdeel is van Special Olympics. Internationaal gezien wordt het beoefend in 96 landen, waarvan 31 in Europa.

Programma

13:30 uur – Ontvangst
14:00 uur – Inhoudelijk programma met diverse interessante sprekers
15:30 uur – Site visit naar Motor Activity Training Program (MATP)
16:30 uur – Einde seminar