Bijzondere Pan Partnerdag voor Special Olympics Nederland

De Utrechtse Golfclub de Pan in Bosch en Duin behoort tot een van de mooiste golfbanen in Europa. Naast leden kent de vereniging ook trouwe Pan Partners, bedrijven die de vereniging ondersteunen en van de baan en faciliteiten gebruik kunnen maken. Eenmaal per jaar organiseert de Pan voor hen de Pan Partnerdag; een golfdag met wedstrijd, borrel en diner.

Lees meer

De organisatie wijst jaarlijks een goed doel aan om via donaties van de deelnemers bij te dragen aan dat goede doel. Dit jaar was Special Olympics Nederland aangemerkt als het goede doel.

Pan Partnerdag 2022

Donderdag 15 september is met een groot en enthousiast deelnemersveld de traditionele wedstrijd gespeeld. Na afloop bleken, geheel in de traditie van de Pan, de golfende Partners niet alleen te hebben genoten van een gezellige wedstrijd op een unieke baan, maar ook een donatie van €6150,- bijeen te hebben gebracht voor Special Olympics Nederland. Voorzitter van het bestuur van Special Olympics Nederland, Ruud Verbunt, kreeg deze cheque uitgereikt uit handen van de voorzitter van de Pan, Barthold Boreel.

Golf in Berlijn

In Nederland is het inmiddels ruim 8 jaar mogelijk om als G-sporters te golfen. Met iets aangepaste regels en eventueel met een Unified Partner kunnen mensen met een verstandelijke beperking deelnemen aan golfwedstrijden. Komend jaar zullen twee golfers samen met hun Unified Partners deel uit maken van Special Olympics Team NL dat uitkomt tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. Dit bedrag komt zeer van pas om deze uitzending mogelijk te maken.

Namens Special Olympics Nederland, alle sporters en met name de golfers danken wij de organisatie en alle partners van de Pan voor deze dag en het fantastische geldbedrag.