Athlete Leaders bij elkaar voor Athlete Leadership Academy

Afgelopen weekend kwamen de Athlete Leaders weer bij elkaar voor overleg en de start van de Athlete Leadership Academy. De Athlete Leadership Academy is een korte opleiding die sporters kennis laat maken met alle basisvaardigheden die nodig zijn om een ambassadeur voor Special Olympics Nederland te zijn.

Lees meer

Ambassadeurschap

Om Special Olympics goed te kunnen vertegenwoordigen is het belangrijk om te weten waar de organisatie voor staat en wat er wordt gedaan om sport voor mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren. De verschillende lessen van de Athlete Leadership Academy bereiden de sporters voor op het ambassadeurschap. Wat doet een ambassadeur eigenlijk? Wat wordt er van een ambassadeur verwacht? Daarnaast werken de toekomstige ambassadeurs aan hun presentatievaardigheden.

Op deze manier krijgen de sporters alle handvatten aangereikt om zichzelf te ontwikkelen als ambassadeur en om zowel op het sportveld als daarbuiten een voorbeeld te zijn voor andere sporters met een verstandelijke beperking.

Athlete Leaders Lize, Sanne, Wessel, Juan en Lotte gingen de uitdaging aan om als eerste de opleiding te volgen en met succes. Het leverde mooie gesprekken op, er werden ervaringen gedeeld en tips gegeven.

Foto: Jan Weerdenburg

Athlete Leaders in actie

Na lange tijd van contact op afstand was iedereen heel blij om elkaar weer te zien. Met veel trots vertelden de Athlete Leaders waar ze de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest en wat er de komende tijd allemaal op het programma staat.

Zo komt voorzitter Lize komend weekend in actie op de ijsbaan tijdens het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement. Tijdens datzelfde evenement zal Athlete Leader Lotte de sporters en het publiek toespreken tijdens de openingsceremonie.

Wessel is naast Athlete Leader ook ambassadeur voor de Special Olympics Nationale Spelen in Twente. De afgelopen tijd heeft hij diverse partner contracten ondertekend, speelt hij een rol in de videoclip van het nummer ‘Altijd een winnaar! en is hij ook nog aan het trainen voor de triatlon.

Juan heeft presentaties gegeven over Special Olympics op de Haagse Hogeschool en ook op verschillende basisscholen voor Play Unified op school. Daarnaast heeft hij onlangs een hockeytoernooi gespeeld in Portugal.

Sanne is gefocust op de Nationale Spelen komende zomer en voor Play Unified op school vertelt zij enthousiast waarom (samen) sporten zo belangrijk is voor iedereen.

“Het was ontzettend fijn om elkaar weer te zien. Ik kijk er naar uit om alle sporters weer in actie te zien komend weekend en in juni in Twente. Het is zo belangrijk om lekker te kunnen sporten en fit te blijven!’ – Voorzitter van de Athlete Leaders Lize Weerdenburg