Volg live verkiezingsdebat over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert Special Olympics Nederland samen met NOC*NSF, sportbonden en 23 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’.

Lees meer

Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart, hun visie voor de komende vier jaar toe lichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

Wil je de uitzending van het verkiezingsdebat live online volgen; meld je hier aan!

Als je fit bent scoor je beter. Op het sportveld, maar zeker ook in het dagelijks leven.

Ragna Schapendonk, Directeur Special Olympics Nederland

Tijdens het debat, onder leiding van Martijn de Greve, krijgen de kandidaat-Kamereden de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen: 

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn en welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten? Na de aanmelding ontvangen je een bevestiging en in aanloop van 4 maart aanstaande zullen wij hen aan jullie voorstellen.

Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plek in ons dagelijks leven.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan. Hieronder nogmaals de link om aan te melden. Hieronder nogmaals de link om je aan te melden en dan ontvang je kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.

Meld je hier aan!