Special Olympics World Winter Games in Kazan uitgesteld

De Special Olympics World Winter Games, die van 22 t/m 29 januari 2022 in Kazan plaats zouden vinden gaan niet door. Hiertoe is besloten naar aanleiding van de corona pandemie en de snelle verspreiding van de Delta-variant. Special Olympics Incorporated heeft deze beslissing na zorgvuldig overleg genomen om de gezondheid en veiligheid van alle sporters, vrijwilligers, medewerkers, fans en alle betrokkenen te waarborgen.

Lees meer

Organisatie onderzoekt verplaatsing naar 2023

Special Olympics Inc. en het lokale organisatiecomité in Kazan hebben veel mogelijke oplossingen onderzocht. Er is uitgebreid overleg gepleegd met lokale Special Olympics-programma’s, Athlete Leaders, bestuursleden, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere materiedeskundigen om de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Omdat de Delta-variant zich over de hele wereld verspreidt, aarzelen diverse nationale Special Olympics programma’s om internationaal te reizen. Veel delegaties kunnen niet buiten hun eigen land reizen omdat ze geen toegang hebben tot een vaccin of niet over de middelen beschikken die nodig zijn voor quarantaine.

Special Olympics Legacy

Het uitstellen van de World Winter Games Kazan naar 2023 zorgt ervoor dat alle sporters de kans krijgen om deel te nemen, dat de kwaliteit van de competities gewaarborgd kan worden en dat alle geplande culturele activiteiten door kunnen gaan. Op die manier kan de Special Olympics Legacy in ere worden gehouden en geeft het ons alsnog de kans om inclusie in Rusland en de rest van de wereld te stimuleren. Tevens kan er meer wereldwijde media-aandacht gegenereerd worden voor dit belangrijke sportevenement.

Special Olympics Nederland gaat zich beraden of Special Olympics Team NL in 2023 af kan reizen naar Kazan. Meer informatie zal in de komende weken worden gedeeld. We hopen op ieders begrip.