Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente; getekend en volle kracht vooruit

Vandaag ondertekenden Claudio Bruggink en Ruud Verbunt het officiële contract; Twente organiseert in 2022 de Special Olympics Nationale Spelen.

Lees meer

De Nationale Spelen als katalysator voor inclusie

Claudio Bruggink, Voorzitter van de Spelen in 2022 is blij dat het hiermee officieel bekrachtigd is. ‘Twente is de startblokken al even uit, met goede bestuursleden die betrokken en scherp zijn. Maar vooral een sterke organisatie onder leiding van Maaike Heethaar. We gaan nu vol speed door. Wij merken dat het veel los maakt in de regio. Mooie betrokkenheid van gemeente, overheid en bedrijfsleven. Zelden zo’n groot commitment en energie gevoeld. Iedereen wil helpen om met het evenement een katalysator te zijn voor inclusie, voor nog betere kwaliteit sportaanbod en voor verbinding’.

Ruud Verbunt is blij dat Twente de bal heeft opgenomen en met het evenement sporters een doel geeft om voor te trainen. Om met de kracht van sport, sporters met verstandelijke beperking fitter, gezonder, zelfstandiger en zelfredzamer te maken. Maar ook met de impact van het evenement de omgeving inclusiever te laten denken en doen. Zodat organisaties, bedrijfsleven, overheid mensen met een verstandelijke beperking welkom heten in hun organisatie opnemen en van ze willen leren. Want er valt veel te leren van sporters met een verstandelijke beperking.