Sporters genieten tijdens Regionale Spelen in Almere

Ruim 200 sporters namen afgelopen zaterdag deel aan de Special Olympics Regionale Spelen. Onze sporters kregen in Topsportcentrum Almere weer een podium om op te stralen. Er werd gestreden binnen maar liefst 5 sporten: atletiek, bocce, dans, handbal en hockey.

Lees meer

Met veel spanning werd gewacht op de persconferentie van vrijdagavond. Daaruit bleek dat de Regionale Spelen gelukkig door konden gaan. Helaas waren er wel wat afzeggingen bij de sporters en vrijwilligers, maar degene die er wel waren gingen er vol voor en hebben weer een fantastische dag gehad.

Blijdschap

Almeerse zanger Danny Lit zorgde voor een feestelijk begin van de dag waarna werd gestart met de openingsceremonie. Eerst werd onder begeleiding van de brandweer en politie van Torch Run Nederland de Flame of Hope binnengebracht, waarna de wethouder van Almere de sporters kort toesprak. Special Olympics Athlete Leader Juan Andres de Koning sprak samen met alle sporters de eed uit waarna alle sporters zich klaar maakten voor de wedstrijden.

Het enthousiasme en de blijdschap straalde er weer van af bij de sporters. Blij om elkaar weer te zien en samen te sporten. Het was fantastisch om te zien hoeveel belangstelling er was bij het onderdeel dans. De dansers dansten de sterren van de hemel en werden beoordeeld door een vakkundige jury. Het bocce werd door de deelnemers serieus opgepakt en de ballen werden uiterst geconcentreerd gegooid.

Bij atletiek werden de diverse onderdelen fanatiek afgewerkt. Of het nu sprint, kogelstoten, verspringen of hoogspringen was, iedereen deed zijn best om het maximale uit zichzelf te halen. Bij handbal speelden vijf teams fanatiek om de prijzen en bij hockey streden drie teams om het goud, zilver en brons.

Trots

Tussen de middag was er tijd om nieuwe sporten te proberen, zoals rolstoelbasketbal, handboogschieten en inlineskaten. Ook konden de sporters diverse fittesten doen waaronder een reactietest en behendigheidstest. Voor een zelfgemaakte smoothie moest flink doorgetrapt worden op de shakefietsen en de zingende ijscoman maakte het middagprogramma compleet.

Met een enorme glimlach en vol trots verlieten de sporters aan het einde van de dag de Topsporthal. Op naar de Special Olympics Nationale Spelen in Twente volgend jaar, waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. In totaal deden er ruim 200 sporters mee en waren ruim 100 vrijwilligers actief. Een speciaal woord van dank aan alle organiserende verenigingen, begeleiders en vrijwilligers,: zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest.

Wil je nog even nagenieten van dit fantastische event? Bekijk dan hieronder de reportage van Almere Lokaal:

Kijk voor meer foto’s op de Facebookpagina van de Regionale Spelen in Almere en bekijk de reportage van Omroep Flevoland.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.