Pre-Games in Twente groot succes: ‘Altijd een winnaar’

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver, de Pre-Games gingen van start. De Special Olympics Regionale Spelen als testcase in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Met de resultaten gaat de organisatie de weg vervolgen om volgend jaar van 10 tot en met 12 juni de Special Olympics Nationale Spelen te organiseren voor 3000 sporters en 25 sporttoernooien gehouden in heel Twente.

Lees meer

De dag ging van start met de openingsceremonie in het FBK stadion en in zwembad het Ravijn waarbij in totaal 500 sporters en coaches hun opwachting maakten.

Ontroering bij Special Song

De afgelopen weken werd er al hard gewerkt aan een eigen Special Song: ‘Altijd een Winnaar’, geschreven en gezongen door Edwin van Hoevelaak. De eerste klanken hiervan galmden voor het eerst door de speakers. Met een indrukwekkende choreografie van dansstudio Lez werd het publiek opgewarmd waarna de sporters vol trots de baan op kwamen. Dat zorgde voor de nodige ontroering in het publiek. Na een groots onthaal mocht ambassadeurs Laxmi en Wessel de vlam het FBK-stadion en zwembad het Ravijn binnenbrengen onder begeleiding van politiemotoren. Na het uitspreken van de eed, werd de vlam ontstoken en daarmee werd het formele startschot gegeven voor de sporttoernooien.

Tevredenheid over testgames

Op vier locaties werden de sportwedstrijden georganiseerd. Atletiek en framerunning in het FBK-Stadion, voetbal bij VV Haaksbergen, hockey bij HC Twente en zwemmen in het Ravijn.
Met een tevredenheid wordt door de organisatie teruggeblikt op de Pre Games. Claudio Bruggink: ‘Er zijn mooie aandachts- en pluspunten naar voren gekomen. Dit biedt ons veel comfort om de draaiboeken verder uit de bouwen en toe te werken naar het mooiste sportpodium, de Special Olympics Nationale Spelen in 2022’, aldus een tevreden voorzitter. ‘Ook voor de sporters en coaches was dit een prachtig moment om wedstrijdervaring op te doen. En als je al die trotse en blije gezichten ziet, dat zijn de vitamientjes om op voort te borduren’, vult projectdirecteur Maaike Heethaar aan.

De sporters vierden elke prestatie uitbundig. En dat maakt dat iedere deelnemer altijd een winnaar is. Aan het einde van een intensieve sportdag werd de vlam officieel gedoofd en daarmee breekt de fase aan voor organisatie van Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente.

In de media

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.