Wereldwijd verslaglegging door nieuwe partnerschap met de European Broadcasting Union

Special Olympics Europe Eurasia (SOEE) en de European Broadcasting Union (EBU) zijn een nieuwe partnerschap aangegaan om de berichtgeving over sporters met een verstandelijke beperking naar een wereldwijd publiek te vergroten.

Lees meer

Met twee Special Olympics World Games die in de komende drie jaar plaatsvinden in Europa, de World Winter Games 2022 in Kazan en de World Games 2023 in Berlijn, komt de samenwerking op een mooi moment. Dankzij het nieuwe mediapartnerschap krijgen de sportieve talenten van Special Olympics sporters een extra podium en kan de inclusieve boodschap van Special Olympics worden verspreid.

Nederlandse publieke media

De European Broadcasting Union is ’s werelds grootste alliantie van publieke media. Het telt 115 lid organisaties in 56 Europese landen. EBU-leden exploiteren bijna 2.000 televisie-, radio- en online kanalen en –diensten en bieden een schat aan inhoud op andere platforms. Samen bereiken ze een publiek van meer dan een miljard mensen over de hele wereld en zenden ze uit in meer dan 160 talen. In Nederland zijn de NOS, de NPO, AVRO-TROS, KRO-NCRV, NTR, Omroep Max, BNN-VARA, VPRO en de EO lid van deze alliantie.

“Wij vinden dat iedereen van sport moet genieten- als deelnemer of als fan. Dankzij ons unieke netwerk van publieke omroepen zullen we ervoor zorgen dat het publiek in heel Europa de prestaties van Special Olympics sporters kan vieren en de boodschap van inclusie over het hele continent kan verspreiden”, Glen Killane, uitvoerend directeur van Eurovisiesport

Special Olympics Europe Eurasia

“Ons partnerschap met de EBU is een belangrijke kans om de boodschap van onze atleten en beweging naar een steeds groter publiek over de hele wereld te brengen”, zegt David Evangelista, President en Managing Director van Special Olympics Europe Eurasia. “Dit opent een nieuw platform voor onze beweging, die bijna 90 landen wereldwijd bestrijkt, waar de ervaringen en prestaties van onze sporters kunnen worden gedeeld en gevierd met grotere zichtbaarheid. Dit is een krachtige stimulans voor ons Europese dekkingspotentieel terwijl we uitkijken naar de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan en de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. Bedankt EBU, voor je deelname aan onze inspanningen om inclusie over de hele wereld te brengen!”

Special Olympics Europe Eurasia omvat een breed scala aan culturen, talen en gebruiken en doorkruist 58 landen in West-, Centraal- en Oost-Europa en Centraal-Azië. Van IJsland tot Israël en van Portugal tot Rusland. Er zijn bijna 543.000 atleten met een verstandelijke beperking in de regio Europa Eurazië.

“Een geweldige nieuwe partner en prachtige aanvulling op de reeds bestaande samenwerking van Special Olympics Inc. met ESPN. De wereld kan niet meer om onze sporters heen en kan nu echt genieten van de verhalen, de sportprestaties en de vreugde”, Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

De primaire focus van het nieuwe partnerschap zal de komende Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan zijn, die beginnen op 22 januari 2022. Er zullen 2.000 Special Olympics sporters uit meer dan 100 landen deelnemen aan zeven sporten. In juni 2023 zal Berlijn het toneel van de World Games zijn waar 7.000 Special Olympics sporters uit 170 landen worden verwelkomd, om deel te nemen aan 24 sporten.