Technische Unie en Toyota omarmen Special Olympics Team NL op weg naar goud!

Op 18 januari 2022 vertrekt Special Olympics Team NL naar Kazan voor de World Winter Games. De afvaardiging van Special Olympics Team NL wordt mede mogelijk gemaakt door event partners Technische Unie en Toyota. Zij steunen Special Olympics Team NL op weg naar goud! De sporters met een verstandelijke beperking zullen op internationaal niveau de kans krijgen hun sportprestaties te meten en kennis te maken met sporters van over de hele wereld. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen toe en zal hun leven voorgoed veranderen.

Lees meer

Technische Unie

Als groothandel in installatiematerialen zet Technische Unie zich dagelijks in om uitdagingen te realiseren. De wereld moet een mooie plek zijn waar we verantwoord omgaan met mensen, grondstoffen, materialen en producten. Het realiseren van een duurzame wereld, dat is waar Technische Unie zich sterk voor maakt.

“Technische Unie is trotse partner van Special Olympics Team NL. Als Mogelijkmakers zetten wij alles op alles om uitdagingen te realiseren. Maar alleen samen zetten wij de wereld in beweging. Jullie als atleten spelen hierin de hoofdrol. Want door jullie inzet maken jullie verandering mogelijk. Naar een gezonde wereld. Een inclusieve wereld. Wij zijn trots op wat jullie al hebben bereikt en wat jullie nog gaan bereiken in Kazan. Aan de slag!”, aldus Technische Unie

Toyota

Toyota heeft een lange geschiedenis als het gaat om supporter zijn van sport. Al jaren is Toyota loyaal partner van de Olympische en Paralympische beweging en maakt met de samenwerking met Special Olympics het drieluik compleet. Sinds 2017 is Toyota wereldwijd partner van Special Olympics en vanaf 2021 gaat de samenwerking van start in Nederland. Toyota en Special Olympics Nederland staan samen aan de start om vele ‘Impossible Moments’ te realiseren.

“Toyota is wereldwijd partner van Special Olympics. We geloven dat sport levens kan veranderen, mensen samenbrengt en bijdraagt aan een maatschappij waarin iedereen meedoet. Samen verschuiven we de focus naar wat atleten wel kunnen in plaats van niet. Het gaat om het aangaan van uitdagingen en waarmaken van dromen. Start Your Impossible!”, Nicole Groeneveld, Toyota Nederland

Extra support naast Rabo Foundation, VriendenLoterij en Fonds Gehandicaptensport

“In Kazan zullen de levens van deze sporters voorgoed veranderen. Zij zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is mooi dat naast onze trouwe en vaste Special Olympics partners Rabo Foundation, Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij nu ook deze prachtige partners een bijdrage willen leveren aan het zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling van onze sporters” aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Van 22 t/m 29 januari strijden in ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan. De 29 sporters zijn actief in 4 takken van sport; langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden.