Een geslaagde middag vol plezier en sportiviteit op de langlaufbaan in Gouda

Afgelopen zaterdag werd voor de derde keer het Special Olympics Nationaal Langlauf evenement georganiseerd in Gouda. Sporters uit Uden, Rotterdam en Gouda stonden te trappelen om van start te gaan.

Lees meer

Rond het middaguur werd het evenement geopend met de aankomst van de Flame of Hope. Sporter Eveline bracht de vlam het terrein op, begeleid door politie en brandweer van Torch Run Nederland.  Nadat de vlag was gehesen, gezamenlijk de Eed was uitgesproken en de vlam was ontstoken kon de wedstrijd beginnen.

Divisioning

Allereerst ging de voorronde van start. Aan de hand van de resultaten van de voorronde werden de sporters, op basis van hun tijd, in groepen van gelijk niveau ingedeeld. De meest ervaren deelnemers legden een uitdagend parcours af van ca. 500m, voor minder ervaren deelnemers was er een eenvoudiger parcours van ca. 150m.

Daarna volgde een spannende finale, waarin dan echt om de medailles gestreden werd! Al gauw werd duidelijk dat alle sporters in de finale er nog een schepje bovenop konden doen. Bijna alle sporters wisten hun tijd te verbeteren ten opzichten van voorgaande rondes.

Trots

De sportieve middag werd afgesloten met een prijsuitreiking. Ongeacht de kleur van de medaille was iedereen uitermate trots op de geleverde prestaties. En terecht!

Een zeer geslaagde middag, vol plezier en sportiviteit. Een speciaal woord van dank voor de enthousiaste groep vrijwilligers op de baan en in de Skihut! Zonder jullie hulp had deze dag niet plaats kunnen vinden.

Nagenieten van deze succesvolle dag? Bekijk de video:

Klik hier voor een fotoreportage

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen