Special Olympics en het coronavirus

Op 12 maart jl. heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Hierdoor zijn alle Special Olympics evenementen tot en met 31 maart geannuleerd.

Lees meer
Marty Broekman
Office manager
Rachel Volle bijgenaamd Roman-Richardson
Directeur
Natascha Bruers
Sports director

In navolging van deze nieuwe maatregelen heeft NOC*NSF voor heel Nederland geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart. Tevens adviseert Special Olympics Internationaal om alle Special Olympics evenementen tot en met 31 maart 2020 wereldwijd te annuleren en bij kwetsbare groepen zoveel mogelijk contact te mijden.

Hier geven wij dus gehoor aan en annuleren daarmee alle Special Olympics evenementen tot en met 31 maart. Het Nationaal Wintersport Evenement in Uden was al geannuleerd, maar nu is dus ook het Nationaal Shorttrack Evenement in Alkmaar geannuleerd.

* UPDATE: Special Olympics Nederland blijft bereikbaar, ondanks dat het kantoor tot maandag 6 april gesloten is. Alle medewerkers blijven dus op hun werkdagen bereikbaar.

Organisatie Special Olympics Nationale Spelen 2020 gaat door

De organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag gaat in volle vaart door en het belooft een groots feest te worden. Wij hebben de hoop en verwachting dat over 3 maanden iedereen gezond en zonder risico aan de Nationale Spelen kan deelnemen.

Er hoeft hiervoor dus geen contact met ons opgenomen te worden. Uiterlijk 1 mei beraden wij ons opnieuw op basis van de actuele situatie en zullen iedereen daarover informeren.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Klik hier voor meer informatie over het coronavirus vanuit het RIVM.

Klik hier voor de adviezen van NOC*NSF.