Play Unified op Schoolplein14

Over welgeteld 114 dagen beginnen de Nationale Spelen 2020 in Den Haag! In aanloop naar de Nationale Spelen gaan wij, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Play Unified introduceren op schoolpleinen in Den Haag en omgeving.

Lees meer

Inmiddels nemen 14 basisscholen met een Schoolplein14 deel aan het Play Unified project, waarbij bovenbouw leerlingen in contact worden gebracht met sporters die deelnemen aan de Nationale Spelen. Hiermee wordt de basis gelegd voor de ambities van Play Unified; mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen voor een inclusieve toekomst.

Play Unified

Sport is bij uitstek de plek waar wij elkaar leren kennen en wederzijds respect voor elkaar krijgen. Samen de wereld mooier, gastvrijer en inclusiever maken, voor iedereen. Dat is de essentie van Play Unified. Met Play Unified op Schoolplein14 wordt van jongs af aan de kracht van sport gebruikt om wederzijds begrip en enthousiasme te creëren.

Naast onder andere een gastles op school, ontmoeten de leerlingen en sporters elkaar op het schoolplein en gaan zij samen sporten! Als “kers op de taart” worden de leerlingen ook uitgenodigd voor de openingsceremonie van de Nationale Spelen op vrijdagavond 12 juni in het ADO Den Haag stadion. De openingsceremonie is traditiegetrouw een groot feest waar de sporters centraal staan en de Nationale Spelen officieel worden geopend.

Schoolplein14

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld, en focust zich daarbij op kwetsbare kinderen. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Zo krijgen de leerlingen ruimte om zich te ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om uiteindelijk het beste uit zichzelf te halen.

Het Play Unified project op Schoolplein14 wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.