World Games in Abu Dhabi: symbool van inclusie en tolerantie

Abu Dhabi, 15 maart 2019 – De Special Olympics World Games in Abu Dhabi zijn voor Nederland goed van start gegaan. Gisteravond werden de World Games officieel geopend door Zijne Hoogheid Sheik Mohamed Bin Zayed Al Nahyan. Vandaag werden al de eerste medailles door Nederlandse sporters behaald.

Lees meer

Nederlandse sporters pakken op 1e dag al goud

De eerste medaille voor Nederland werd uitgereikt aan zwemster Jo-Ann Wijermars op de 400 meter vrije slag in een nieuw PR. En het was meteen goud! Enkele races later zwom Bart Hol naar zilver en Chris Kuiper naar een 4e plaats. Jo-Ann kon het niet geloven, zelfs niet toen ze al achter het ereschavot stond: “Ben ik echt eerste geworden?”

Ook bij het inline skaten hadden de Nederlandse sporters direct een succesvolle dag: Jarno Brunink haalde zilver op de 1000 meter, Marit Kaats brons en René van Diepen werd 4e. Sophie Oud behaalde eveneens een 4e plaats, op de 100 meter.

“Our hearts are big enough to hold everyone”

De openingsceremonie stond in het teken van inclusie en tolerantie. De 7.500 sporters en 2.500 coaches uit meer dan 190 landen namen deel aan de atletenparade. De officiële World Games Abu Dhabi song ‘Right Where I’m Supposed To Be’ werd door lokale artiesten samen met een aantal topartiesten uitgevoerd: Ryan Tedder, leadzanger van de OneRepublic, en Quincy Jones componeerden de muziek. Avril Lavigne en Luis Fonsi, Tamer Hosny (topartiest in Egypte en de Arabische wereld) en Syrisch superster Assala Nasri voerden de song uit. Voor de Nederlandse sporters was de ceremonie indrukwekkend: “Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt!”

Eén van de sprekers was Dr Timothy Shriver, voorzitter van Special Olympics. De vlam ‘Flame of Hope’ werd binnen gebracht door atleten van zeven continenten en vertegenwoordigers van Torch Run. Met een spetterend vuurwerk tot besluit waren de World Games officieel geopend.

De komende dagen komen alle 64 Nederlandse sporters in actie. Benieuwd naar het programma? Bekijk het hier per sport/sporter https://www.abudhabi2019.org/delegation/so-netherlands