Special Olympics Team NL is klaar voor World Games 2019 in Abu Dhabi

De 64 sporters met een verstandelijke beperking van Special Olympics Team NL hebben zich gisteren in Utrecht gepresenteerd. Zij zijn klaar om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Het Sport College van ROC Midden Nederland opende speciaal haar deuren voor de ploegenpresentatie van de sporters en het begeleidingsteam van Special Olympics Nederland. Op donderdag 7 maart vertrekt deze bijzondere TeamNL-formatie naar de World Games.

Lees meer

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 64 sporters met een verstandelijke beperking bijna klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grootste sportevenement in 2019. De laatste puntjes op de i werden vandaag gezet. De sporters kregen bijvoorbeeld een mediatraining van niemand minder dan voormalig wereldkampioene Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff. De ouders en familieleden kregen tips van National Messenger Lize en haar moeder Maria over hoe je je kinderen en sporters kunt ondersteunen om op eigen benen te staan.

De middag werd spectaculair afgesloten met een modeshow. Op de voor deze gelegenheid speciaal aangelegde catwalk presenteerde Team NL zich in de kleding van Craft waarin zij topprestaties zullen gaan leveren tijdens Special Olympics World Games over minder dan vijf weken.


Toine van Peperstraten, ambassadeur van Special Olympics Nederland met Arjan, Jelle en Anna op de foto. In maart reist hij mee naar Abu Dhabi om verslag te doen. 

Special Olympics World Games 2019
Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 64 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Deelname aan de World Games gaat niet zonder hulp van onze partner Rabobank Foundation, onze maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport, VriendenLoterij en Eventpartners Coca-Cola Nederland en Stamhuis.

Alle foto’s van de presentatie van Special Olympics Team NL vind je op onze facebookpagina.