Reünie #PlayUnified campagne team in Sliedrecht

Afgelopen zaterdag was er bij volleybalvereniging Sliedrecht Sport een reünie van het #PlayUnified media campagne team. In de Week van Respect opende zij in samenwerking met de Nevobo de deuren voor onze sporters. Het werd een gezellige middag en avond vol verhalen en herinneringen.

Lees meer

Sinds juli 2018 is het #PlayUnified team niet meer samen geweest, dus ervaringen werden gedeeld, herinneringen opgehaald en de groei van de sporters werd weer benadrukt. Sinds de campagne zijn de sporters weer een stuk zelfstandiger geworden en durven zij zelfs de aanwezige toeschouwers aan te spreken. “Het maakt niet uit wie je bent, met of zonder handicap, samen sporten is leuk dus daag elkaar uit!” aldus sporter Brian.

In Sliedrecht werd er uiteraard ook gesport. Er werd ’s middags eerst samen gesport met Uniek Volley en later mochten de sporters zelfs deelnemen aan de warming-up van de Sliedrecht Heren 1.

Uniek Volley bij Sliedrecht Sport

De #PlayUnified campagne is bij Sliedrecht Sport en de Nevobo vorig jaar niet ontgaan. Een reden om begin dit jaar een volleybal pilot te draaien voor mensen met een (verstandelijke) beperking in Sliedrecht. Het werd zo’n groot succes dat Uniek Volley werd gelanceerd.

“Het is geweldig om te zien hoeveel plezier deze doelgroep beleeft op de zaterdagochtend met een potje volleybal”, aldus Roel Boer, één van de initiatiefnemers van Uniek Volley binnen Sliedrecht Sport. “We zijn hiermee begonnen, omdat er binnen de vereniging een aantal mensen uit deze doelgroep supporter en/of vrijwilliger zijn en ook graag het plezier willen ervaren van het spelletje volleybal. Dit organiseren wij natuurlijk ontzettend graag voor ze!”


Uniek Volley en een gedeelte van het #PlayUnified team op de foto met de Sliedrecht Sport Heren 1! 

De volgende stap is deelname aan een Special Olympics evenement. “Volgend jaar willen we rond de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag een onderlinge volleybalcompetitie aanbieden”, kondigt directeur Special Olympics Nederland Ragna Schapendonk aan. “We willen de sporters een podium geven die zij verdienen!”

Ook het AD was aanwezig bij Sliedrecht Sport om aandacht te geven aan de reünie van het #PlayUnified campagne team!