Recordaantal snowboarders op Nationaal Ski & Snowboard Evenement in Huizen

Zondag streden meer dan 100 deelnemers om de medailles tijdens het Special Olympics Nationaal Ski & Snowboard Evenement in Huizen. De afgelopen jaren waren het aantal snowboarders op één hand te tellen. Dit jaar deden maar liefst 18 snowboarders mee, een recordaantal! 

Lees meer

Het succesvolle evenement werd georganiseerd door stichting G-skiën, Wolfskamer Wintersport, de Nederlandse Skivereniging, Torch Run Nederland en Gemeente Huizen, onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Vanuit heel Nederland kwamen de G-sporters voor deze landelijke wedstrijd. Het welkomstwoord werd gedaan door Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland en athlete leader Juan Andres de Koning. Juan Andres: ”Namens de Special Olympics ben ik hier om jullie hier succes te wensen. Als ik een medaille win heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Maar sporters vergeet niet dat meedoen het allerbelangrijkste is want al doe je mee ben je al een winnaar zo kan je laten zien wat je al kan en wat je allemaal geleerd hebt. Toeschouwers ik wil jullie alvast bedanken voor jullie komst want hierdoor hebben de sporters extra energie gekregen!”

Daarna bracht Torch Run de ”Flame of Hope”, waarna de vlam werd ontstoken. Na het afleggen van de eed: ”Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al een winnaar” kon het evenement écht kon beginnen. De dag begon met inskiën om het niveau van de deelnemers te bepalen, waarna de wedstrijden in verschillende divisies startten. Na de lunch vonden er diverse slalom runs plaats, gevolgd door een parallelslalom, waarbij de skiërs het tegen elkaar opnamen en streden om de medailles. Sportofficials van de Nederlandse Skivereniging waren om het verloop van de wedstrijden nauwlettend in de gaten te houden.

Burgemeester huldigt winnaars

Met de vele divisies kennen de Special Olympics ook vele winnaars. Bij de vrouwen 1 en de mannen 1 waren de winnaars geen verrassing: Louise Dijkstra  en Rogier Blaas. In totaal kent dit Nationaal Evenement 23 winnaars op ski’s en snowboard, van beginners tot vergevorderden. Dat meedoen belangrijker is dan winnen, bleek wel uit de enthousiaste aanmoedigingen die de sporters onderling voor elkaar hadden. Aan het eind van de dag was het burgemeester Sicko Heldoorn die de winnaars van de paralelslalom huldigde en ook de verloting leidde van de mooie brillen en helmen van sponsor Bollé. Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

Radio-interview met Paul de Jong, Stichting G-skiën door NH Gooi Zaterdag.
Artikel Special Olympics in Huizen door ophuizerhoogte.nl.
Bekijk hieronder de foto’s van het Special Olympics Nationaal Ski & Snowboard Evenement op de Facebookpagina van Wolfskamer Wintersport.

Bron: ophuizerhoogte.nl