Rajko Gommers en Richard sporten samen in Papendal

Rajko Gommers speelde vandaag een potje tafeltennis tegen Richard in Sportcentrum Papendal, want ook deze topsporter gaat graag de PlayUnified Challenge aan. 

Lees meer

Deze week stond voor Rajko in het teken van de laatste trainingen voor het EK in Nantes van 3 t/m 8 september, maar voor deze bijzondere ontmoeting maakte hij graag tijd vrij. Na een eerste kennismaking zegt Richard met een grote glimlach: ”Rajko, ik ga graag de Play Unified challenge met je aan”.

Daarna volgde een warming-up, waarin Richard nog tips van de Nederlands Kampioen kreeg. Richard: ”Ik heb van Rajko geleerd hoe ik mijn opslag kan verbeteren”. Daarna volgde een spannende wedstrijd, waarin Rajko toch net iets te sterk was voor Richard. Rajko: ”Mooi om te zien hoe leergierig en enthousiast Richard is. We delen dezelfde passie en dat maakt samen sporten ontzettend leuk! Ik kan het zeker andere tafeltennissers, maar ook andere sporters aan raden om hetzelfde te doen! ”

Tot slot kreeg Richard nog een mooi t-shirt en kaart, maar hij had zelf ook nog een verassing in petto. Rajko kreeg ook zijn handtekening mee naar huis!

Het idee van #PlayUnified
Het idee van #PlayUnified is even eenvoudig als ambitieus. Het brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk dicht bij elkaar. Door samen te sporten, kun je samen een positieve sportervaring delen. Het gaat niet om het winnen, maar om het samen sporten, omdat je altijd van elkaar kunt leren. In Nederland is het voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk om onder goede omstandigheden te sporten. Dat is goed nieuws en daarmee loopt ons land voorop in de wereld. Desondanks sporten sporters met een verstandelijke beperking vaak afgezonderd: op een aparte avond op een apart veld. Dat is een gemiste kans, in een wereld die verhardt en polariseert ontstaat uiteindelijk een afkerende en onbegripvolle samenleving. #PlayUnified is een middel om dat tegen te gaan: bekend maakt bemind!

Om aandacht te vragen voor #PlayUnified en het idee bij een breed publiek te lanceren, daagden de Special sporters via social media 14 topsporters, hun persoonlijke helden, uit voor een ‘challenge’. Na een strak geregisseerde kick-off van #PlayUnified in oktober 2018, accepteerden 14 absolute topsporters als Ireen, Sjinkie, Suzanne, Femke, Joost, Epke, Kjeld, Tess, Anna, Laura, Niek, Maartje, Arjen en Marit hun ‘challenge’. Kijk voor deze ontmoetingen en meer informatie op www.playunified.nl