Special Olympics Team NL op weg naar World Games in Abu Dhabi

64 Nederlandse bijzondere sporters met een verstandelijke beperking zijn op weg naar het grootste internationale sportevenement van 2019: de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. 

Lees meer

Donderdagavond vond op Schiphol de formele ploegoverdracht van het Special Olympics Team NL plaats door Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland aan Marcel van Galen, Head of Delegation.

Voor velen is het de eerste grote reis van hun leven. In Abu Dhabi zullen zij de unieke kans krijgen; Nederland met trots vertegenwoordigen en hun vaardigheden en talenten laten zien op een wereldpodium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft voor de rest van hun leven.

‘’Nick heeft in de voorbereidingen op de World Games een beter zelfbeeld gekregen. Keek hij voorheen vooral naar de grond, nu durft hij mensen aan te kijken.” (coach judoka Nick Steenhoek)

Premier Rutte wenst Team NL veel succes 
De sporters van Team NL krijgen tijdens hun reis op weg naar goud volle steun van familie, vrienden en fans. Het vertrek bleef ook in Den Haag niet onopgemerkt, Team NL ontving net voor vertrek een aanmoedigingstweet van premier Rutte: ‘’Ik wens de deelnemers heel veel succes’’ .


40.000 toeschouwers en miljoenen kijkers
De sporters hebben eerst een “Host -Town”- programma in Dubai, waar zij kunnen acclimatiseren en de Arabische cultuur beter leren kennen. Op 14 maart gaan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi – na een spectaculaire openingsceremonie – officieel van start. Daar presenteren Team NL en de andere 7500 sporters zich in een atletenparade. Ook wordt de Flame of Hope aangestoken en de eed ‘’Let me win. But if I cannot win, let me brave in the attempt’’ afgelegd. Dit gebeurt onder het toeziend oog van 40.000 toeschouwers en miljoenen kijkers die de opening live via ESPN volgen.

Special Olympics Team NL in de media
In de landelijke media was er veel aandacht voor de Special Olympics World Games in Abu Dhabi en Team NL! Kijk hieronder het item terug van Goedemorgen Nederland en het NOS. Of het Jeugdjournaal: Sporters met een bepekering onderweg naar Olympische Spelen en Danny droomt van een medaille op Special Olympics .World Games 2019
Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019. De 64 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en Eventpartners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group.

Wil je Special Olympics Team NL blijven volgen? Ga dan naar www.abudhabi2019.nl.