Negen wethouders regio Haaglanden zetten zich in voor gehandicaptensport

Zaterdag 22 juni tekenden negen wethouders uit regio Haaglanden de intentieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen Haaglanden”. Hiermee bevestigen zij dat gemeenten binnen Haaglanden nauwer gaan samenwerken om mensen met een verstandelijke beperking optimaal te ondersteunen bij het sporten en bewegen.

Lees meer

Zo zullen de gemeenten het sport- en beweegaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking binnen de regio beter op elkaar afstemmen. De ondertekening werd voorafgegaan door een Botenparade door de Haagse grachten met 50 sporters. Zij maken deel uit van de 400 sporters uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland die morgen hun opwachting maken bij de Special Olympics Regionale Spelen. Van 12 tot 14 juni 2020 is Den Haag de trotse gaststad van de Special Olympics Nationale Spelen.

Feestelijke botenparade met 50 sporters

Voorafgaand aan de ondertekening van de intentieovereenkomst, vond een feestelijke botenparade door de Haagse grachten plaats, waarbij ruim 50 sporters met een verstandelijke beperking van de Special Olympics Regionale Spelen aandacht vroegen voor de gehandicaptensport. Zij werden op de boten vergezeld door de negen wethouders uit regio Haaglanden, verschillende betrokken partners van de Special Olympics Regionale Spelen en Special Olympics Nationale Spelen en een heus dweilorkest.

Intentieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen Haaglanden”

Na afloop van de Botenparade ondertekenden de negen wethouders in aanwezigheid van de sporters de intentieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen Haaglanden”. Hiermee bevestigden zij dat gemeenten binnen Haaglanden nauwer gaan samenwerken om mensen met een verstandelijke beperking optimaal te ondersteunen bij het sporten en bewegen.

Wethouder Richard de Mos: “We willen graag het signaal afgeven dat we er niet alleen trots op zijn volgend jaar gaststad te zijn van de Special Olympics Nationale Spelen, maar dat we ons er ook écht hard voor maken dat sporten voor iederéén in Den Haag een vanzelfsprekendheid is. Door actief de samenwerking met elkaar aan te gaan en regelmatig de vinger aan de pols te houden, kunnen we ons sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de regio optimaal op elkaar afstemmen.”

Na de ondertekening maakte wethouder Richard de Mos de namen bekend van de mascottes van de Special Olympics Nationale Spelen, die in 2020 in Den Haag plaatsvinden: Vuur en Vlam, samen “De Vlammetjes”.

De intentieovereenkomst werd getekend door wethouder Pieter Varekamp van Gemeente Westland, wethouder Ingeborg ter Laak van Gemeente Zoetermeer, wethouder Nadine Stemerdink van Gemeente Leidschendam-Voorburg, wethouder Karin Schrederhof van Gemeente Delft, wethouder Björn Lugthart van Gemeente Rijswijk, wethouder Ankie van Tatenhove van Gemeente Lansingerland, plaatsvervangend wethouder Hubert Schokker van Gemeente Wassenaar, wethouder Wendy Renzen – van Leeuwen van Gemeente Midden Delfland en wethouder Richard de Mos van Den Haag.

www.specialolympics2020.nl