Medailles voor Nederland op Special Olympics Thüringer Winterspiele 2019

Op zaterdag 27 januari zijn 15 sporters en 4 trainers van de skischool van Wolfskamer Wintersport vertrokken naar Oberhof voor de Special Olympics Thüringer Winterspiele 2019 in Heubach. Een verslag…

Lees meer

In het hotel in Oberhof waren bijna alle sporters gehuisvest. Heel gezellig om met de andere sporters, trainers en organisatie te ontbijten en dineren.

Prachtige skipiste

De skipiste lag in het dorpje Heubach. Via een prachtige weg reden we dwars door het Thüringen Wald naar de piste. Voor de laatste 100 meter moesten wel nog even de sneeuwkettingen om. Er was zeker geen gebrek aan sneeuw!  De piste lag er zeer mooi bij en de piste chef, beheerder en lifteigenaar was zeer behulpzaam en aardig. Echt alles was mogelijk!

Slalompiste

De organisatie had gevraagd of onze hoofdtrainer de slalompiste wilde uitzetten. Coach Laurens deed dit graag en zo stond er tijdens de wedstrijd een ritmische slalom die voor iedereen goed was te doen. De Oostenrijkers én Laurens hebben daarnaast ook nog een reuzenslalom neergezet.

Alle skiërs van skischool van Wolfskamer Wintersport hebben hun persoonlijke doelstellingen behaald in Thüringen. Roy heeft bijvoorbeeld voor het eerst tijdens een Special Olypmpics evenement op juiste wijze de slalom en reuzenslalom behaald. En Maartje kon eindelijk mooi carven door haar hoge snelheid die zij maakte tijdens de wedstrijden. Als beloning hebben de sporters podiumplaatsen behaald en medailles in ontvangst mogen nemen.

Al onze skiërs hebben hun persoonlijke doelstellingen behaald in Thüringen.

Bijna alle ouders waren aanwezig op de laatste wedstrijddag. Vrijdag 1 februari zijn we weer vertrokken naar Nederland vanaf Aparthotel Oberhof. We kijken terug op een zeer geslaagde, gezellige deelname aan deze spelen in Thüringen.

Bekijk hier alle foto’s op de facebookpagina G-skien van Wolfskamer Wintersport.