Jaap Verkroost bestuurder van Special Olympics Nederland overleden

Dinsdagavond 22 januari is bestuurder van Special Olympics Nederland, Jaap Verkroost overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Jaap is 68 jaar geworden.

Lees meer

Jaap was sinds het voorjaar 2017 actief als penningmeester van Special Olympics Nederland. Hij was een betrokken bestuurder met een groot hart voor sport en sporters met een verstandelijke beperking. Jaap bezocht veel Special Olympics evenementen om de sporters toe te juichen en ze in hun kracht te zetten, zodat zij tot grote prestaties kwamen. Jaap was dan ook graag gezien door vele sporters van Special Olympics. Ook binnen het bestuur was hij een prettige teamspeler die van aanpakken hield. Hij maakte zich sterk voor een daadkrachtige organisatie, de leidende organisatie op het gebied van evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking en inclusie. Hij zette zich actief in om partners aan de organisatie te verbinden en financiële middelen te werven zodat de organisatie kon excelleren.

Met zijn overlijden verliest Special Olympics Nederland een bestuurder die veel voor sporters met een verstandelijke beperking en onze organisatie heeft betekent.

Wij wensen zijn vrouw José en naasten heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

 

Namens Special Olympics Nederland
Ruud Verbunt, voorzitter
Ragna Schapendonk, directeur