8 G-basketbalteams spelen toernooi in Rosmalen tijdens European Basketball Week

Tijdens de Special Olympics European Basketball Week 2019 van 23 november tot 1 december gingen 8 G-basketbalteams in sporthal de Hazelaar in Rosmalen de sportieve strijd met elkaar aan.  

Lees meer

Tijdens de European Basketball Week 2019 (#EBW2019) nemen 19.000 sporters met en zonder verstandelijke beperking deel aan meer dan 250 evenementen in 37 Europese landen. In deze week wordt de kracht van sport gevierd. De kracht om te verenigingen en vooroordelen weg te nemen, zodat wederzijds begrip en respect kan ontstaan.

3×3 G-basketbaltoernooi

De teams hadden elkaar al eerder ontmoet op 22 juni in Amsterdam. Het Museumplein was toen niet alleen het decor van de wereldkampioenschappen 3×3 basketbal. Daar vond tegelijkertijd een 3×3 G-basketbaltoernooi plaats!

Via divisioning wedstrijden werden de teams naar niveau ingedeeld in twee poules van vier teams. In een enorme enthousiaste sfeer werd er met passie gespeeld door de deelnemers. De teams uit Urk, Leiden, Black Eagles 1 en Kimbria/Astara speelden in poule 1 mooie wedstrijden waarbij opviel dat de finalisten uit het WK, Urk en Leiden, ook nu weer goed op dreef waren. Black Eagles 2, Groningen, Rotterdam en Black Eagles 3 waren ook aan elkaar gewaagd en de beleving spatte ervan af!

Namens de Nederlandse Basketbalbond deelde Martin So Huie Sang voor iedere deelnemer, scheidsrechters, coaches en begeleiders de nieuwe t-shirts uit waarin de goede samenwerking tussen de Nederlandse Basketbalbond en Special Olympics Nederland nogmaals te zien is. ”Geweldig dat wij gezamenlijk kunnen optrekken om het G-basketbal verder te ontwikkelen. Ik zie een mooie toekomst voor het G-basketbal tegemoet!”