De warming-up van Nationale Spelen 2020 in Den Haag

Op 23 juni namen maar liefst 400 sporters met een verstandelijke beperking uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland deel aan de Special Olympics Regionale Spelen in Den Haag. Voor organisator Stichting Nationale Spelen 2020 is het evenement een mooie voorbereiding op de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag.  

Lees meer

Het evenement werd op traditionele wijze voor geopend verklaard, met onder andere de ‘Parade of Athletes’, een Torch Run en een officieel startschot door directeur sport, Hanneke van der Marel. Maar liefst zeven sportonderdelen waren dit jaar vertegenwoordigd: bocce, beachvolleybal, MATP, atletiek, voetbal, paardrijden en zwemmen. De Special Olympics Regionale Spelen is een mooie opmaat naar de Special Olympics Nationale Spelen die van 12 tot 14 juni 2020 in Den Haag plaatsvinden.

Voorzitter Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag Anja Overhoff richtte zich in haar openingswoord tot de sporters: “Ik vind het fantastisch dat jullie vandaag allemaal naar de Sportcampus zijn gekomen. Dat jullie meedoen aan de Special Olympics Regionale Spelen is al een heel knappe prestatie op zich: dat betekent dat jullie minimaal zes maanden lang minimaal één keer per week onder deskundige begeleiding keihard hebben getraind. Sporten is leuk, gezond en zorgt voor verbroedering. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien dat sporten voor iedereen mogelijk en toegankelijk is. We zijn er ontzettend trots op dat deze regio zoveel fanatieke topsporters kent en ik wens jullie vandaag heel veel succes en plezier.”

Wereldkampioenen beachvolleybal en G-sportambassadeurs hijsen samen de vlag

Na het openingswoord werd de vlag gehesen door wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, samen met de G-sportambassadeurs van Team Den Haag Tobi, Ricardo, Esther en Ilonka #PlayUnified. Directeur Sport van Gemeente Den Haag, Hanneke van der Marel, gaf na de openingsceremonie het officiële startschot van de Special Olympics Regionale Spelen.

400 sporters met verstandelijke beperking bewijzen topniveau

Na de opening streden 400 sporters met een verstandelijke beperking om het eremetaal. Bekijk hieronder het interview met o.a. atleten Danny de Korte en Bryan Hulst door Radio Den Haag FM.

Uitslagen

Klik hier om naar de uitslagen te gaan.


Foto’s: Valerie Kuypers

Klik hier voor meer foto’s van de Special Olympics Regionale Spelen in Den Haag.

Special Olympics Nationale Spelen 2020

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dankzij een uitstekend bidbook valt de eer van het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 Den Haag ten deel. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020, afgekort als SONS 2020, wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen vinden plaats van 12 tot en met 14 juni 2020. Meer informatie: www.specialolympics.2020.nl