Dans voor het eerst op Special Olympics in Nederland

Op 2 en 3 november hebben met succes de Special Olympics Regionale Spelen in Almere plaatsgevonden. In Topsportcentrum Almere gingen maar liefst 500 sporters met een verstandelijke beperking de sportieve strijd aan met elkaar. Op het programma stonden 7 takken van sport, waaronder de nieuwe Special Olympics sport dans!  

Lees meer

Beide dagen startten met een openingsceremonie. Eerst was er de Torch Run, waarbij politieagenten de Flame of Hope binnenbrengen.  Zaterdag opende Gedeputeerde Harold Hofstra de Special Olympics en zondag de wethouder Julius Lindenberg. Daarnaast gaf Special Olympics athlete leader, en tevens Almeerder, Juan Andres de Koning het startschot met de woorden: ”Jullie kunnen nu laten zien, wat jullie allemaal geleerd hebben. Aan al deze toeschouwers. Ik wens jullie heel veel succes en vooral heel veel plezier! De openingsceremonie werd afgesloten met een warming-up; een polonaise onder begeleiding van de Almeerse zanger Danny Lit, wat natuurlijk één groot feest werd.

Na de openingsceremonie begonnen de wedstrijden. Op zaterdag stonden gymnastiek, hockey en bocce op het programma en op zondag dansen, atletiek en handbal. Sjoerd doet mee met het onderdeel bocce. ”Het is altijd ontzettend leuk om mee te doen met de Special Olympics. Het is leuk om samen te sporten en de sfeer is heel gezellig”. Of Sjoerd ook meedoet met gymnastiek? ”Nee, want zou lenig ben ik niet!”

Iets bereiken is heel belangrijk, ook voor deze doelgroep!

“Iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten en bewegen. Dus ook mensen met een verstandelijke beperking”, legt Denise Baars van mede-organisator Sportservice Flevoland uit. “Je ziet dat ze al snel geïsoleerd zijn maar op deze manier kunnen ze eindelijk een keer een medaille winnen. Dat is voor deze groep echt een heel groot goed. Je hoeft niet altijd eerste te worden maar iets bereiken is wel heel belangrijk, ook voor deze doelgroep.”

Dans voor het eerst in Nederland op het programma

Dans is een gloednieuwe Special Olympics sport in Nederland. Dit weekend was in Almere de primeur; daar werd danscompetitie voor het eerst aangeboden! Er waren zes dansscholen die meededen en wat was het een spektakel!

Klik hier voor foto’s van zaterdag.
Klik hier voor de foto’s van zondag.
Klik hier voor de reportage van Omroep Flevoland.

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.