Inschrijven voor Nationale Spelen Den Haag 2020

Op 9 januari vanaf 12.00 uur is de definitieve inschrijving geopend voor de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in den Haag. Daar worden op 12, 13 en 14 juni ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking ontvangen,  om een podiumplaats!
Lees meer

In december 2019 konden verenigingen zich al aanmelden, waarna zij per e-mail een verenigingsnummer en toegangscode hebben ontvangen. Deze gegevens zijn nodig om sporters en coaches in te schrijven. Als de vereniging nog niet is aangemeld, dan kan dit alsnog op 9 januari doen. Het inschrijven kost dan alleen meer tijd.

Maximaal aantal plaatsen

Voor de Special Olympics Nationale Spelen 2020 is een maximaal aantal plaatsen. Zodra dit maximum is bereikt, krijgt de eerstvolgende vereniging die zich inschrijft op het scherm te zien dat de inschrijving al vol zit. De vereniging krijgt dan in de bevestigingsmail van de inschrijving te zien welke sporters de status reserve hebben gekregen. Klik hier om sporters in te schrijven.

Aanvragen VOG-verklaring

Ga jij als coach, begeleider of vrijwilliger mee naar de Special Olympics Nationale Spelen? Dan is een VOG verplicht. Bij Special Olympics staat een veilig sportklimaat hoog op de agenda. Wij stimuleren het juiste gedrag en doen onze uiterste best om ongewenst gedrag te voorkomen. Een stap daarin is de verplichte VOG voor coaches, begeleiders en vrijwilligers van Special Olympics Nationale Spelen. Dat houdt in dat:

  • Je bij je eigen vereniging een gratis VOG aanvraagt. De vereniging geeft aan waar de vrijwiligger gescreend op moeten worden: omgang met personen en minderjarigen (profiel 84) en/of mensen met een verstandelijke beperking (profiel 85) en vult jouw naam, e-mailadres en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een e-mail met een link waar je je de rest van de gegevens invult en akkoord geeft.
  • Verenigingen die nog geen gratis VOG voor vrijwilligers kunnen regelen, volgen dit stappenplan. Houd er rekening mee dat dit minimaal een maand in beslag neemt, dus start er op tijd mee!
  • Bij sluiting inschrijving dien je in bezit te zijn van VOG (maximaal 2 jaar oud)
  • Wij controleren steekproefgewijs op VOG van 1 maart-1 april
  • Als je geen VOG bij controle kan voorleggen, dan volgt directe uitsluiting van deelname

Vragen

Heb jij nog meer vragen over de Special Olympics Nationale Spelen 2020? Klik dan hier voor de meest gestelde vragen. Of neem contact op met de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen.