200 positieve sportervaringen in Heerenveen op Special Olympics

Zaterdag 26 oktober was voor de zesde keer het Special Olympics Regionaal Evenement in Heerenveen. Naast zwemmen en (zaal)voetbal is badminton sinds vorig jaar ook aan het programma toegevoegd!  

Lees meer

Bij aankomst van sporters, begeleiders en bezoekers speelde de band Bjusterbaarlik uit Akkrum. Jelle Zoetendal, wethouder sport sprak het publiek toe: ”We vinden het in de gemeente belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te bewegen en te sporten. Ons motto is: ”Iedere inwoner een gezonde leefstijl en een positieve ervaring met sport in de gemeente Heerenveen. Ik vind het dan ook fantastisch dat iedereen is gekomen!” Rond half tien kwamen politie- en brandweermensen van Torch Run Nederland de vlam brengen. Op spectaculaire wijze; de toorts werd zwemmend binnen gebracht en vervolgens werd met behulp van Jelle Zoetendal en zwemster Alienke Remmelts uit Heerenveen werd de Flame of Hope ontstoken en konden de wedstrijden beginnen.

200 sporters actief

Bob Velthuis, voorzitter organisatiecomité: ”Er waren 200 zwemmers, (zaal)voetballers en badmintonners uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, met in gedachten de Special Olympic Eed: Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet, ben ik al een winnaar. Een voorbeeld van deze sportiviteit is, dat toen een voetballer tijdens de wedstrijd was gevallen en niet meer verder kon spelen, de jongens van de tegenpartij hun excuus aanboden, want het was niet de bedoeling geweest een tegenstander te blesseren. Ik kreeg tranen in mijn ogen. En dit gedrag zie je bij alle sporten. Ze juichen na een zwemwedstrijd voor degene, die als eerste aankomt, ook als is dit iemand van een andere club!”

”Ik kreeg tranen in mijn ogen.”

Fantastische sfeer in Heerenveen

”De sfeer in Sportcentrum Sportstad in Heerenveen was fantastisch”, vertelt Bob Velthuis verder. ”Tussen de wedstrijden in de middagpauze was er om de wachttijd tussen de voorwedstrijden en de echte wedstrijden te verkorten een gezellig optreden van muzikant Daniël Oostra. Voor iedereen was er aan het einde van de wedstrijden een welverdiende prijs: voor 1, 2 en 3 respectievelijk goud, zilver en bronzen medailles en voor elke vierde tot en met de achtste plaats een mooi vaantje. Bij zwemmen was er dit jaar iets nieuws. De coaches van de zwemverenigingen gingen tegen elkaar zwemmen. En toen stonden de zwemmers op de banken om hun coach aan te moedigen. Of zij ook een medaille of een vaantje kregen?  Natuurlijk.”

”Door sporten maak je veel nieuwe vrienden”

Athlete leader Sanne Kuijpers was ook van de partij om de sporters aan te moedigen! ”Het is hier fantastisch! Sporten is heel belangrijk, want je word er fit van. Ook maak je veel nieuwe vrienden. Dit wil ik andere sporters meegeven”.

Benieuwd naar meer verhalen van het Regionaal Evenement in Heerenveen? Check:

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.