200 positieve sportervaringen in Heerenveen op Special Olympics

Zaterdag 26 oktober was voor de zesde keer het Special Olympics Regionaal Evenement in Heerenveen. Naast zwemmen en (zaal)voetbal is badminton sinds vorig jaar ook aan het programma toegevoegd!  

Lees meer

Vanaf het politiebureau gingen politieagenten en brandweerlieden met de vlam richting het zwembad van Sportstad. Hier werd vervolgens een openingsceremonie gehouden. Onder begeleiding van een dweilorkest stelden de teams zich voor. Daarna werden er korte toespraken gehouden door de organisatie en wethouder van sport Jelle Zoetendal. ”We vinden het in de gemeente belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te bewegen en te sporten. Ons motto is: ”Iedere inwoner een gezonde leefstijl en een positieve ervaring met sport in de gemeente Heerenveen. Ik vind het dan ook fantastisch dat iedereen is gekomen!” Daarna werd de ‘Flame of Hope’ door een brandweervrouw op een waterreddingsboard over het water naar een politieman en een deelnemer. Tot slot werd het vuur ontstoken, waarna de wedstrijden konden beginnen!

200 sporters actief

”Het is goed om te zien dat er ook dit jaar weer ruim 200 sporters uit Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel naar Sportstad in Heerenveen komen”, zegt Bob Velthuis van het organisatiecomité. Athlete leader Sanne Kuijpers was ook van de partij om de sporters aan te moedigen! ”Het is hier fantastisch! Sporten is heel belangrijk, want je word er fit van. Ook maak je veel nieuwe vrienden. Dit wil ik andere sporters meegeven”.

Benieuwd naar meer verhalen van het Regionaal Evenement in Heerenveen? Check:

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Groot Heerenveen