Vrijwilligers bedankt voor bijdrage aan Special Olympics

Dit jaar bestaat Special Olympics 50 jaar.  Vrijdag 21 september zette Special Olympics Nederland vrijwilligers in de spotlights om hen te bedanken voor hun bijdrage aan Special Olympics tot nu toe.

Lees meer

Ruim 90 vrijwilligers waren naar het kantoorpand DeWeerelt van Sport in Utrecht gekomen waarin Special Olympics Nederland is gevestigd. Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland sprak hen toe: ”De afgelopen jaren is er veel veranderd voor mensen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks kunnen ”onze sporters” meedoen aan  aan de vele regionale, nationale en internationale Special Olympics evenementen. Maar de verandering gaat nog veel verder. De ouders van onze ambassadeur Lize Weerdenburg kregen bij haar geboorte te horen dat ze nooit zou kunnen lezen en schrijven. 25 jaar later stond zij met Michelle Obama op het podium een speech in het Engels te houden. Of Matthijs van Doorn, voorzitter Atletencommissie en lid van ons bestuur. Inmiddels is Jarno Brunink scheidsrechter bij shorttrack. Zo zijn er nog meer voorbeelden van sporters die dankzij jullie gepresteerd hebben en daar zijn wij jullie allemaal erg dankbaar voor”. Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland en Henny Jacobse, erelid, blikten daarna terug op hun mooiste momenten van Special Olympics Nederland.

Kijken naar de toekomst

Ruud Verbunt, Matthijs van Doorn en Henny Jacobse onthulden de “tegel” die op de tijdlijn in DeWeerelt van Sport hangt. De tegel hangt tussen de tegels van andere sportbonden waarop belangrijke gebeurtenissen staan omschreven. Voor Special Olympics is dat 20 juli 1968, de dag waarop Special Olympics Inc werd opgericht door Eunice Kennedy Shriver. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 5 miljoen sporters actief. “Maar we zijn nog niet klaar. Onze stip op de horizon is een inclusieve samenleving, waarbij het normaal is dat mensen met en zonder verstandelijke beperking samen sporten. Mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in de samenleving!”, aldus Ragna Schapendonk.

Special Olympics pin

Speciaal voor de gelegenheid was er een pin ontworpen om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet over de afgelopen jaren, die hun werd opgespeld directeur Ragna en het bestuur van Special Olympics Nederland. Daarna was er ruimte om bij te praten en werd er ook bij dit Special Olympics evenement gestreden om medailles tijdens een pubquiz. Na afloop kreeg elke vrijwilliger een goodiebag aangeboden, die gevuld was met dank aan de partners van Special Olympics Nederland.