Special Olympics Team NL is klaar voor de strijd!

Afgelopen weekend zijn de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Summer Games 2019. De 65 sporters met een verstandelijke beperking van Special Olympics Team NL stappen in maart 2019 op het vliegtuig naar Abu Dhabi. In Abu Dhabi gaan zij hun sportdroom tegemoet, waarna vele levens voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Lees meer

Special Olympics Team NL bestaat in totaal uit 100 personen; 65 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 stafleden. In Baarn maakte Team NL voor het eerst kennis met elkaar in hun voorbereidingen op weg naar goud!

Advies en training van acteur Peter Faber

Sport commentator Henk-Jan Kerkhoff gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij weten hoe ze met media-aandacht om moeten gaan. “Dit is de mooiste training die ik om het jaar geef aan een nieuw Special Olympics Team NL. Sommige sporters zijn aan het begin nog erg verlegen, maar vaak laten ze in een klein uur al hele mooie stappen zien”, aldus Henk-Jank Kerkhoff. Nicoline Mulder heeft gewoond in Abu Dhabi en vertelde de sporters over de do en de dont’s in Abu Dhabi. Judoleraar Jan Rust gaf de sporters een weerbaarheidstraining. Marjolein Kool, Team NL Handbal: “Ik weet nu hoe ik goed voor mezelf kan opkomen”.  Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training, zodat zij in Abu Dhabi altijd in zichzelf blijven geloven.

Ik kan ’t. Ik wil ’t, Ik doe ’t. NU!

Special Olympics World Summer Games 2019

Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 110 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen en zeilen. Atletiek, zwemmen en open water zwemmen zullen plaatsvinden in Dubai.

Benieuwd naar de foto’s? Klik hier voor onze Facebook pagina.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag is het kennismakingsweekend voor #TeamNL2019 🇱🇺 gestart. Zo gaan zij goed voorbereidt naar @worldgamesAD 😃! #WorldGamesAD #AbuDhabi

Een bericht gedeeld door Special Olympics NL (@specialolympicsnl) op