Rabobank Foundation blijft samenwerkingspartner tot en met 2021!

Het partnership met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. Het fonds weet ook veel lokale Rabobanken te enthousiasmeren om betrokken te zijn bij sportactiviteiten zoals de komende Nationale Spelen in de Achterhoek.

Lees meer

In het bijzijn van 25 sportverenigingen, die zijn ingeloot om deel te nemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, werd deze krachtige samenwerking gisteravond nog eens in het zonnetje gezet door Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Roelie van Stempvoort van Rabobank Foundation.

Rabobank Foundation steunt Special Olympics al bijna 20 jaar. Dat we zo’n lange relatie hebben, onderstreept wat mij betreft al hoe belangrijk dit evenement is. Special Olympics geeft mensen met een beperking het podium wat ze verdienen en ze worden gestimuleerd om te sporten. Sporten is namelijk belangrijk. Voor iedereen. Want via de sport leer je zoveel: samenwerken, omgaan met succes én tegenslagen, het stellen van doelen. Ook ontstaan er vriendschappen en groeit het zelfvertrouwen. Dat is iets wat je iedereen gunt.” aldus Roelie van Stempvoort, Rabobank Foundation.

Special Olympics Nederland werkt op het gebied van sponsors en fondsenwerving samen met Fonds Gehandicaptensport. Zij hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van deze contractverlenging.

Rabobank toont zich oprecht betrokken bij het verhogen van de sportparticipatie van mensen met een fysieke en verstandelijke beperking. Juist in het lokale aspect op verenigingsniveau is waar we elkaar blijven vinden. Dat de bank nu de samenwerking verlengd, is iets waar we bijzonder trots op zijn.” aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

Special Olympics World Games 2019

Het was donderdag 8 februari ook de eerste bijeenkomst voor de 25 verenigingen die zijn ingeloot voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

Team NL bestaat in totaal uit 101 personen; 66 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 staff leden. De sporters, Unified Partners en coaches zullen actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, open water zwemmen, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Tijdens de eerste bijeenkomst werd ook een speciale brochure uitgereikt door Monique de Voogd, Etihad Airways, aan Matthijs van Doorn, voorzitter Atletencommissie. Etihad Airways heeft deze brochure speciaal laten maken in aanloop naar de World Games 2019 in Abu Dhabi en bevat algemene informatie over Abu Dhabi. De brochure werd aan alle aanwezigen uitgereikt, maar zal ook aan de sporters en familieleden worden uitgereikt om enthousiast te worden voor volgend jaar.

Etihad Airways officiële reispartner WSG 2019

Klik hier om de brochure te bekijken

Voor de supporters van Special Olympics Team NL is Anko Reizen de officiële reispartner geworden voor de World Games 2019 in Abu Dhabi. Anko Reizen is een specialist in het organiseren van reizen naar vakbeurzen, tentoonstellingen en zakelijke events zowel voor groepen als individueel. Door jarenlange ervaring bieden zij voordelige arrangementen. Ook voor maatwerkreizen zoals de World Games 2019.

Waarom is Anko Reizen de officiële reispartner?

  • Zij zijn een betrouwbare partij met veel ervaring in Abu Dhabi
  • Zij kopen zelf de 4- en 5-sterrenhotels in die zij aanbieden
  • Zij verzorgen complete reizen (indien gewenst) inclusief transfers en activiteiten op de bestemming (zoals golfen, woestijnsafari’s, Ferrari World, dagtrips naar Dubai, etc)

Helaas is het op dit moment te vroeg om iets over de mogelijkheden vanuit Anko Reizen te vertellen, maar bij de eerstvolgende familiebijeenkomst kunnen wij hier hopelijk meer over vertellen.