Play Unified: 14 bijzondere sporters challengen de Nederlandse sporttop!

Durven Ireen, Epke, Kjeld, Arjen, Tess, Anna, Marit, Sjinkie, Laura, Niek, Suzanne, Femke, Joost en Maartje de uitdaging aan?

Lees meer

De #PlayUnified campagne van Special Olympics is vanochtend van start gegaan met zwemster Maud en Olympisch Kampioen Femke Heemskerk. Maud daagde Femke Heemskerk met succes uit in WNL Goedemorgen Nederland om samen baantjes te trekken. Het is de start van in totaal 14 challenges. 14 keer wordt een Nederlandse topsporter uitgedaagd. Met als doel: meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking. Alle uitdagingen zijn te volgen en te ondersteunen via www.playunified.nl.

Zo daagt medaillewinnares Maartje Ellenkamp Ireen Wüst uit en wacht hockeyer Jeroen op een voorzet van Maartje Paumen.

View this post on Instagram

Maartje’s boodschap is helder @ireenw 😉 durf je het aan? #PlayUnified

A post shared by Special Olympics NL (@specialolympicsnl) on

Of alle 14 topsporters deze uitdaging aangaan zal moeten blijken. Onze sporters zijn klaar voor de challenge!

Play Unified

Het idee van #PlayUnified is even ambitieus als eenvoudig. Het brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk meer met elkaar in contact. Het gaat niet om het winnen maar om het samen sporten. Deze campagne is bedoeld om de Nederlandse sporters en sportclubs daarover te informeren en meer tot elkaar te brengen.

Hoe werkt de campagne?

Er start vandaag, 2 oktober, een omvangrijke landelijke social media campagne. Waarin sporters met een verstandelijke beperking hun grootste sportidool in een uitdagende video of foto (fotograaf is oud-schaatser Christijn Groeneveld) uitnodigen voor een echt duel. Het betreft de absolute top van de Nederlandse sportwereld. Die topsporters zullen ook via social media moeten reageren op de challenge en deze al dan niet accepteren.

#PlayUnified op de vereniging? Klik hier voor meer informatie!