Omroep Gelderland omarmt sporters met een beperking bij de Nationale Spelen

Omroep Gelderland pakt tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek groots uit. Dit weekend zullen ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking deelnemen aan het grootste sportevenement in de Achterhoek ooit. Omroep Gelderland is erbij!

Presentatrice Angelique Krüger omarmt de sporters en vrijwilligers tijdens dit grote sportevenement voor haar tv-programma op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Verder is er volop aandacht op onze online kanalen, radio en social media.

Lees meer

Spectaculaire opening live te volgen

De Nationale Spelen beginnen vrijdagavond 8 juni met een spectaculaire openingsceremonie in voetbalstadion De Vijverberg in Doetinchem. Gerard Joling treedt op en de presentatie is in handen van Erben Wennemars en Erik Hulzebosch. Tevens zullen minister Bruno Bruins en commissaris van de Koning Clemens Cornielje aanwezig zijn. Omroep Gelderland zendt de opening live uit op YouTube en via www.gld.nl. Tevens is de opening van het evenement te zien tijdens de nieuwsuitzending op vrijdag 8 juni.

Sportprogramma voor 21 (!) sporten

Op zaterdag en zondag zullen de ruim 2.000 sporters actief zijn in 21 takken van sport verdeeld over 14 locaties verspreid door de hele Achterhoek. Nog nooit eerder stonden er zoveel sporten op het programma! De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 9.00u en gaan door tot uiterlijk 17.00u. Kijk voor een uitgebreide programma op de website www.specialolympics2018.nl. Het merendeel van de sporters zal overnachten op recreatiepark Marveld, wat voor de gelegenheid is omgedoopt naar het Special Olympics Dorp.

Volg de Special Olympics bij Omroep Gelderland

Presentatrice Angelique Krüger moedigt de sporters aan op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Op beide dagen wordt er een uitzending gemaakt voor TV Gelderland. De programma’s over de Nationale Spelen beginnen na het GLD Nieuws (daarna ieder uur herhaald). Klik hier voor meer informatie. Ook zijn de Nationale Spelen uitgebreid te volgen via de Omroep Gelderland app en de website www.gld.nl. Tevens is Gelderland Sport op zondag de hele dag aanwezig bij het evenement. Om 11.50 uur wordt er live verslag gedaan via Facebook en YouTube. Daarnaast wordt om 14.00 uur een speciale televisie-uitzending uitgezonden.