Olympic Moves legt verbinding

Tijdens de opening van Olympic Moves The School Final werd op het podium voor 6.000 scholieren de vlam ontstoken door Special Olympics Sporter Lize Weerdenburg en Team NL sporter Enricola Cruz.

Lees meer

Ook Special Olympics sporters Bryan, Jordan, Femke en Danny, Team NL sporter Tess Wester waren hierbij aanwezig.”Dit weekend worden de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek gehouden. Dit is een groot sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, ik hoop dat jullie allemaal komen kijken, want dat is hartstikke leuk!”, vertelde Lize. Onder luid gejuich en applaus werd de vlam vervolgens door de Special Olympics sporters en Torch Run Nederland het terrein afgedragen en ’s avonds bij de openingsceremonie van de de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in stadion de Vijverberg binnengebracht.

Zilveren Prokkel

Met deze ontmoeting legde Olympic Moves de verbinding tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Stichting de Gouden Prokkel nomineerde deze ontmoeting voor de Gouden Prokkel 2018, categorie Innovatief. Op vrijdag heeft Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Gouden Prokkels uitgereikt. In deze categorie ging ”De Verkeersweek op Wielen in Son en Breugel” er met de Gouden Prokkel vandoor, maar Special Olympics sporters Femke en Bryan mochten wel de Zilveren Prokkel in ontvangst nemen.

Special Olympics sporters Femke en Bryan en Special Olympics bestuurslid Jaap Verkroost

Olympic Moves

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Inmiddels doen ruim 300 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Olympic Moves wordt ieder jaar afgesloten met The School Final. De ruim 6000 ­finalisten gaan de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen in 16 verschillende sporten! Een dag samen vol sport, plezier en show. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’!