Minister Bruno Bruins zet sporters met een verstandelijke beperking in de spotlight!

Doetinchem, 9 juni 2018 – Gisteravond zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2018 officieel geopend! Tijdens een spetterende openingsceremonie werden de ruim 2.000 deelnemende sporters met een verstandelijke beperking in de spotlight gezet o.a. door minister Bruno Bruins en Gerard Joling.

De openingsceremonie werd geopend door Erben Wennemars en Erik Hulzebosch, die de ruim 2.700 deelnemende sporters en coaches naar binnen riepen. In de vorm van een defilé werden zij onder luid gejuich en applaus verwelkomd door de ruim 10.000 toeschouwers in stadion De Vijverberg.

Lees meer

Lonneke Sloëtjes

Terwijl de sporters uit volle borst het Wilhelmus meezongen werd de Special Olympics vlag gehesen en bracht Torch Run Nederland samen met volleybalster Lonneke Slöetjes de Flame of Hope het stadion in. Na het uitspreken van de eed door Daniël van den Berg, zwemmer en dit weekend burgemeester van het Special Olympics Dorp, en alle sporters in het stadion “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!” werd de Special Olympics vlam ontstoken.

Minister Bruno Bruins

Uiteindelijk was het minister Bruno Bruins die de Nationale Spelen officieel opende “Lieve mensen, wat geweldig om hier te zijn. Het is nu al een groot feest, dus dat belooft wat voor het weekend. Hierbij wil ik de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek voor geopend verklaren. Veel plezier!

Gerard Joling

Gedurende de avond waren er diverse optreden van nationale en Achterhoekse acts. Als slotact maakte Gerard Joling er een onvergetelijke avond van voor de deelnemers. Met zijn bekende nummers zoals “Maak me gek” en “Echte vrienden” wist hij het hele stadion aan het dansen te krijgen.

Sportprogramma voor 21 sporten

Dit weekend zijn de ruim 2.000 sporters actief in 21 sporten. Nog nooit eerder stonden er zoveel sporten op het programma! Verspreid over 14 locaties (door de hele Achterhoek) zijn de sporters actief in o.a. atletiek, zwemmen, voetbal, volleybal, golf, judo, gymnastiek, hockey en nog veel meer! De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 9.00u en gaan door tot uiterlijk 17.00u.

Feestavond

Op zaterdagavond is het feest voor alle deelnemers in het Special Olympics Dorp op Marveld Recreatie in Groenlo. Het Special Olympics Dorp is de plek waar de sporters overnachten, eten, drinken en ontspannen. Aan het begin van de feestavond wordt ook het alvast het stokje van de Nationale Spelen overgedragen aan de organisator in 2020; Den Haag! De organisatie van Den Haag hoopt er minimaal net zo’n grootschalig evenement van te maken als in de Achterhoek.

Dit weekend gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij en natuurlijk de vele eventsponsors die de Nationale Spelen 2018 mogelijk maken.

Kijk voor meer foto’s op onze Facebook pagina: www.facebook.com/SpecialOlympicsNL.