Nederland en de wereld kleuren rood!

Vrijdag 20 juli bestaat Special Olympics 50 jaar. Om dit te vieren en aandacht te vragen voor een inclusieve samenleving, zullen vijf gebouwen in Nederland vrijdagavond rood kleuren. De Domtoren in Utrecht, het Olympisch Stadion in Amsterdam, DE KOM in Nieuwegein, SX in Eindhoven en de Nieuwe Toren in Kampen zetten de spots aan voor inclusie en respect!

Lees meer

#LightUpForInclusion

Wereldwijd zullen meer dan 170 iconische gebouwen rood oplichten. Denk aan de Londen Eye, Niagara watervallen, Empire State Building, Sydney Opera House en de Bosporus brug.

Online wordt er via #LightUpForInclusion en #SpecialOlympics50 aandacht gevraagd voor het rood kleuren van Nederland en de rest van de wereld!

Inclusieve samenleving

“Het is mooi dat er door heel Nederland bijgedragen wordt aan onze feestvreugde en daarmee ook aandacht is voor mensen met een verstandelijke beperking. Via sport streeft Special Olympics Nederland al jaren naar een inclusieve samenleving, maar er valt nog veel te winnen. Onder de noemer Light Up for Inclusion hopen wij daar nu verandering in te brengen!” aldus directeur Ragna Schapendonk.

Domtoren in Utrecht

Maarten van Ooijen, wethouder Maatschappelijk Ondersteuning en Sport: “We stellen ons stadsicoon graag beschikbaar voor Light Up for Inclusion. Het past bij Utrecht, want we willen een inclusieve stad zijn waarin iedereen met en zonder beperking mee kan doen. Geweldig hoe Special Olympics zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Sport brengt plezier, activeert en verbindt. Graag feliciteer ik Special Olympics met hun 50-jarig jubileum!”

Olympisch Stadion in Amsterdam

Kim Abdoelhafiezkhan, Marketing & Communicatie: “Het Olympisch Stadion is van iedereen, voor iedereen. Wij staan symbool voor inclusie: de Spelen van 1928 betekenden de internationale doorbraak van vrouwensport. In 2008 waren wij ook het toneel van de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen in Amsterdam.”

DE KOM in Nieuwegein

“We zetten ons maximaal in voor laagdrempelige toegang tot sport. Iedereen in Nieuwegein die wil sporten, moet kunnen sporten. Het opvallende gebouw van DE KOM leent zich ervoor om voor dit bijzondere doel in de schijnwerpers te zetten”, aldus wethouder John van Engelen van o.a. sport, cultuur en evenementen.

SX in Eindhoven

Bob van Oosterhout, directeur Triple Double en initiatiefnemer SX: “Nelson Mandela leerde ons ooit; ‘Sports has the power to change the world’. Dát is waarvoor dagelijks 250 man (60 bedrijven) z’n bed uit komt en vanuit SX werkt aan het beetje bij beetje mooier maken van de wereld, via sport. Prachtig dat deze week extra stilgestaan wordt bij ‘inclusie’ en ‘respect’ in de wereld en de rol die sport daarin kan vervullen. SX is erbij!”

Nieuwe Toren in Kampen

Sportwethouder Geert Meijering: “Door mee te doen met Light Up for Inclusion willen wij laten zien, dat er voor niemand belemmeringen mogen zijn om te bewegen zoals hij of zij dat graag wil. Natuurlijk zien we dat dit voor sommige mensen lastiger is. Juist voor hen is de Nieuwe Toren vrijdag rood gekleurd.”

Wereldwijd

Benieuwd naar alle gebouwen die wereldwijd rood worden verlicht? Bekijk de lijst op de website van Special Olympics.