Internationalisering G-Hockey krijgt boost

De eerste stappen zijn gezet om van G-hockey een officiële internationale Special Olympics sport te maken. Maar liefst 300 Special Olympics hockeyers uit binnen-, én buitenland waren actief tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek.

Lees meer

Hockey is in Nederland al een officieel erkende Special Olympics sport. Samen met de FIH (International Hockey Federation), EHF (European Hockey Federation) en KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) werkt Special Olympics Nederland aan internationalisering. “Het evenement was van hoge kwaliteit, fantastisch om al die blije gezichten van de hockeyers en coaches te zien’’, zegt Natascha Bruers, sportdirector Special Olympics Nederland.

G-Hockey op alle Nationale Spelen

De EHF-president woonde ook de Special Olympics Nationale Spelen bij en zei dit namens de EHF: “Dit heeft onze visie op G-Hockey een enorme impuls gegeven voor het koppelen van hockey aan Special Olympics.’’ Natascha reageerde op de woorden van de president van de EHF en zei: “We vonden het eer dat u, Norman Hughes (FIH ParaHockey Manager) en Karin Pannekoek-Ter Pelle (EHF) ons hebben bezocht in Doetinchem. ”

”De volgende stap is dat we gaan samenwerken met andere Special Olympics organisaties, zodat we G-hockey kunnen laten groeien binnen de Special Olympics. Ons eerste doel is dat hockey wordt opgenomen in het programma van alle Nationale Spelen in Europa. Ik kijk erg uit naar de toekomst!”, aldus Natascha.

Bekijk hier een video met highlights of de foto’s op de EHF facebookpagina van de Special Olympics Nationale Spelen 2018.

G-hockey op EK 2021

In navolging op het succesvolle EK Hockey 2017 en de Special Olympics Nationale Spelen 2018, wordt tijdens het EK Hockey 2021 in het Wagener Stadion in Amsterdam een internationaal G-Hockey toernooi georganiseerd. Op deze manier wil de KNHB samen met de EHF een zo breed mogelijk publiek bereiken in Nederland en Europa.

Special Olympics hockeyer ambassadeur EHF

Maar er is nog meer G-hockey nieuws. Nederland Special Olympics hockeyer Juan Andres de Koning en de Britse hockey international Helen Richardson – Wash zijn benoemd tot ambassadeur van de EHF.  We vroegen Juan waarom G-Hockey zo belangrijk is: “Je maakt deel uit van een team. Iedereen met een beperking moet hockey kunnen spelen. Met een aanpassing of met begeleiding. Niemand mag buitengesloten worden. Je kunt nieuwe vrienden maken en je maakt contact met mensen!”. Lees het hele interview op de website van de EHF.

 Britse hockey international Helen Richardson – Wash  en Juan Andres. 

Bron: www.eurohockey.org en www.hockey.nl
Foto’s: Jools Beardon