Hoge rapportcijfers voor de Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek

De Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 zijn een groot succes geweest. Deelnemende verenigingen geven het evenement op 8, 9 en 10 juni het gemiddelde rapportcijfer van 8,3.

Lees meer

De openingsceremonie in stadion De Vijverberg krijgt zelfs een 9,3. Ook de overnachtingen in het Special Olympics Dorp bij Marveld Recreatie in Groenlo worden met een 9 erg hoog beoordeeld.

Respons van 77%

Dit blijkt uit de resultaten van een enquête die de Nationale Spelen 2018 heeft verstuurd naar de 225 verenigingen die sporters hebben afgevaardigd naar het evenement. Liefst 173 van hen hebben gereageerd, wat neerkomt op een deelnemerspercentage van 77 procent.

De deelnemende verenigingen hebben vragen gekregen over bijna dertig onderdelen van het evenement. Het regent hoge cijfers, onder meer over de accommodaties van de vijftien Achterhoekse verenigingen die als gastheer optraden (8,9). Maar er zijn ook minder succesvolle onderdelen, zoals het inschrijfsysteem dat voor problemen zorgde (6,5). Ook het busvervoer was op onderdelen voor verbetering vatbaar.

Grootste sportevenement in de Achterhoek

De Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek was het grootste sportevenement in de geschiedenis van de regio. Liefst 2.039 sporters met een verstandelijke beperking en 617 coaches kwamen in actie in het tweede weekeinde van juni. Er waren twintig takken van sport op 14 locaties in acht gemeenten.

Directeur Corine Berkel van de Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2018 is opgetogen over de waardering van de deelnemende verenigingen. “We hadden al een heel goed gevoel over het evenement, deze resultaten bevestigen dat. Het blijkt dat we samen met onze professionals, vrijwilligers en verenigingen tot grote dingen in staat zijn in de Achterhoek. Kijk naar De Feestfabriek, die de openingsceremonie heeft geproduceerd. Kijk ook naar Marveld, dat heel hoog wordt gewaardeerd door onze sporters.

Naoberschap; iets voor een ander doen

Naoberschap, zoals ze in de Achterhoek zeggen, draait om het samen aanpakken en iets voor een ander doen. De organisatie van deze Nationale Spelen heeft ons laten voelen en zien wat naoberschap is. De glimlach was niet van de sporters af te krijgen. Mede hierdoor hadden de sporters een podium om te presteren en te stralen. Een podium waarop levens veranderden. Dat was in het weekend van 8, 9 en 10 juni al wel te merken en deze cijfers onderschrijven dat!” aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.