Haags beeldmerk voor Special Olympics Nationale Spelen 2020 onthuld

Vandaag heeft topzeiler Bouwe Bekking het beeldmerk van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in den Haag onthuld. Hij hees het zeil van de Volvo Ocean Race klompboot omhoog, waarop het beeldmerk was afgebeeld.

Lees meer

Kick-off

Het Haagse beeldmerk is gekozen uit 40 inzendingen van Haagse kunstenaars met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Het winnende beeldmerk is ontworpen door Nlunga Nijanda, in samenwerking met sportmarketingbureau SportVibes. De onthulling was de kick-off van de Nationale Spelen 2020. Voorafgaand aan de onthulling werden korte introducties gegeven door voorzitter Special Olympics Nederland Ruud Verbunt en voorzitter van Special Olympics Nationale Spelen 2020 Anja Overhoff.

Topzeiler Bouwe Bekking & winnaar Nlunga Nijanda

‘Prachtig logo met juichende mensen’

Het logo van de Nationale Spelen 2020 is opgebouwd uit de Haagse kleuren groen, oranje en geel. In het midden zijn juichende mensen te zien, afgebeeld in het Special Olympics vuur. Nlunga Nijanda, winnaar Haags beeldmerk, heeft gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, maar mede door zijn beperking is het moeilijk om een reguliere baan te vinden. Sinds enige tijd is hij vrijwilliger op AC Zwedenburg en helpt hij regelmatig mee aan ontwerp en lay-out projecten. Nlunga Nijanda diende zelf een verzoek in om mee te helpen aan het beeldmerk van de Nationale Spelen 2020. Nlunga Nijanda reageert trots: “Toen het zeil werd gehesen en we daar ons beeldmerk zagen, dat was echt zo gaaf! De andere ontwerpen waren ook mooi en daarom ben ik extra trots dat mijn ontwerp is gekozen. Ik kijk ernaar uit om mijn beeldmerk straks overal te zien!

Anja Overhoff (voorzitter Special Olympics Nationale Spelen 2020) blikt tevreden terug op vandaag: “Onze ambitie is dat heel Nederland weet dat de Special Olympics Nationale Spelen 2020 eraan komt. Dit prachtige logo met juichende mensen zal ons daarbij helpen!”

Special Olympics Nationale Spelen 2020

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dankzij een uitstekend bidbook valt de eer van het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 Den Haag ten deel. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport. Tijdens andere grote sportevenementen wordt ook aandacht besteed aan G-sporten, bijvoorbeeld tijdens The Hague Swimcup, GrandPrix judo, The Hague Open tennis, EK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race. De Nationale Spelen 2020 wordt georganiseerd door de speciaal daarvoor opgerichte Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020, in samenwerking met vele sportverenigingen, maatschappelijke partners, onderwijsinstellingen, Stichting Sportbelang SGK en Gemeente Den Haag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 Den Haag? Ga dan naar de website van SONS 2020 of volg via Facebook, Twitter of Instagram.