G-skaters in actie op WK-piste

Zon, muziek, een hoop toeschouwers en veel lachende gezichten. Alle ingrediënten waren maandagmiddag aanwezig om van de WK G-Inline skate dag een groot succes te maken. De rijders met een verstandelijke beperking kregen in de pauze van het WK Inline-skaten de mogelijkheid om op de piste in Heerde hun skeelerkunsten te vertonen.

Lees meer

Nationale Toppers

Een beetje hulp kregen de G-skaters daarbij van een aantal nationale toppers. Ruurd Dijkstra, Ingmar Berga, Kelly Schouten en Margo van de Merwe verzorgden de hele middag clinics waarvoor de rijders zich konden opgeven. Een mooi voorbeeld van #PlayUnified; mensen met en zonder beperking komen bij elkaar om samen te sporten. De deelnemers genoten zichtbaar van de entourage en het skeeleren, dat kwam mede door het enthousiaste commentaar van Henk Jan Kerkhoff.

Ook Bertus Dokter, voorzitter van skeelerclub Ooste Veluwe, vond het een geslaagde middag. “We doen er alles aan om het niveau van het G-skaten naar een hoger niveau te krijgen. De club steekt, samen met het Fonds Gehandicaptensport, graag haar nek uit, zodat niet alleen nu, maar ook in de toekomst het G-skaten een podium heeft.”

500 meter wedstrijd

Schouten, die tijdens de Special Olympics betrokken was als coach, heeft met de rijders vooral geoefend op bochten en het rechte stuk. Bij Dijkstra lag de focus op pootje over, Van de Merwe hielp met algemene tips en Berga bereidde de rijders voor op de wedstrijd. Want in de namiddag werd er in trio’s een wedstrijd over 500 meter gereden. De rijders die hieraan meededen waren daarvoor uitgenodigd door Special Olympics Nederland. Tot slot werd er nog een mini marathon over vier ronden verreden. Ook was er ruimte om handtekeningen te verzamelen van Koen Verweij en Michel Mulder of om gezellig mee te swingen op de muziek! Na afloop van het event mochten alle deelnemers met hun begeleiders op de tribune plaatsnemen om de wedstrijden van de professionals te aanschouwen.

Bron: www.schaatsen.nl
Foto’s: boven Special Olympics Nederland, onder Eline Hooghiemstra