Eventpartners Coca Cola, Stamhuis en Kerry Group steunen Special Olympics Team NL op weg naar goud!

Over precies 100 dagen starten de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi! Om dit bijzondere moment te bezegelen kondigen Coca Cola, Stamhuis en Kerry Group aan dat zij Special Olympics Team NL, zullen steunen op hun weg naar de World Games in Abu Dhabi. Daardoor kunnen zij straks vol zelfvertrouwen, goed getraind en in Special Olympics outfit het Etihad vliegtuig instappen. In totaal nemen 64 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking deel aan het grootste sportevenement ter wereld van 2019.

Lees meer

Coca-Cola en Special Olympics
The Coca-Cola Company is sinds 1968 wereldwijd partner van de Special Olympics, zo ook in Nederland waar Coca-Cola European Partners sinds 2015 steeds meer betrokken is bij Special Olympics sportevenementen. Coca-Cola vindt het heel belangrijk dat iederéén kan sporten, en daarmee is de link met Special Olympics snel gelegd. Tijdens de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk was Coca-Cola erbij, lees hier meer over deze bijzondere ervaring.

Ook Stamhuis, specialist in winkelverbouwingen, steunt al vele jaren het Fonds Gehandicaptensport en Special Olympics. Stamhuis heeft besloten het partnership voor 3 jaar te verlengen. Dit omdat zij het belangrijk vinden dat iedereen kan sporten en het plezier hierin kan ervaren. “Een lach op hun gezicht toveren; dat is waar wij het voor doen!”

Kerry Group – ’s werelds grootste smaak- en voedingsbedrijf – zal na de Nationale Spelen in de Achterhoek ook in Abu Dhabi onze supporter zijn. Bovendien zullen de werknemers van Kerry Group het komende jaar vrijwilligerswerk doen tijdens Special Olympics evenementen.

Extra support naast Rabobank, VriendenLoterij en Fonds Gehandicaptensport

“In Abu Dhabi zullen de levens van deze sporters voorgoed veranderen. Zij zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is mooi dat naast onze trouwe en vaste Special Olympics partners Rabobank Foundation, Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij nu ook deze prachtige partners een bijdragen willen leveren aan het zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling van onze sporters” aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Special Olympics World Games 2019

Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi en Dubai actief zijn in 13 takken van sport: bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen en zeilen. Atletiek, zwemmen en open water zwemmen zullen plaatsvinden in Dubai.

 

Changing lives, changing attitudes!