Dit jaar ook badminton op Special Olympics in Heerenveen

Op zaterdag 27 oktober het Special Olympics Regionaal Zwem, Voetbal en Badminton Evenement in Heerenveen. Het was de vijfde editie die Sport Fryslân organiseerde en dit jaar werd badminton aan het programma toegevoegd. 

Lees meer

Traditiegetrouw bracht Torch Run de ‘Flame of Hope’ om vóór de wedstrijden de Special Olympics vlam te ontsteken.  In de stromende regen liep een grote groep agenten en brandweerlieden van het politiebureau in Heerenveen richting Sportstad. Hier aangekomen ging brandweerman David Roele in zijn bluspak het zwembad in en zwom met de Flame of Hope naar de overkant. Hier stond wethouder Jelle Zoetendal klaar om samen met een van de deelnemers de Special Olympics vlam te ontsteken.

Wethouder Jelle Zoetendal: ”Graag heet ik u van harte welkom: publiek, coaches en iedereen die meewerkt aan de organisatie van dit interprovinciaal sportevenement. Een speciaal welkom is er natuurlijk voor de mensen waar het vandaag om draait: alle deelnemers!”

20 badmintonners

Na een spetterende openingsceremonie in Sportstad Heerenveen met o.a. een defilé van alle sporters en optredens van diverse artiesten, was het voor de 250 sporters tijd om in actie te komen! Er waren veel sporters actief: opnieuw zo’n 120 zwemmers, rond de 12 voetbalteams en dit jaar ook nog de 20 badmintonners, allemaal van de verenigingen en organisaties uit de noordelijke provincies.

Klik hieronder voor nieuws items online:

Bron en foto’s: Groot Heerenveen