Team NL 2017 gepresenteerd

Afgelopen zaterdag heeft Special Olympics Team NL zich officieel gepresenteerd aan het publiek. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 25 sporters klaar voor ’s werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking: de Special Olympic World Winter Games 2017 in Oostenrijk.

Lees meer

In het hoofdgebouw van hoofdsponsor Aegon werd Team NL welkom geheten door Otto van der Harst, directeur communicatie bij Aegon. “Het is een enorme eer dat jullie hier zijn en wij zijn trots om de presentatie van de ploeg te mogen organiseren!”
Nadat voorzitter Ruud Verbunt en voorzitter van de Atletencommissie Matthijs van Doorn de aanwezigen ook welkom hadden geheten namens Special Olympics, was het tijd voor de diverse presentaties.

De coaches van Team NL kregen nog de laatste informatie over de World Games en waar zij in Oostenrijk op moeten letten. Ouders en familieleden van Team NL kregen tips van Global Messenger Lize Weerdenburg en haar moeder Maria Hijman over het loslaten van hun kinderen.

Mediatraining van Nelli Cooman

De sporters van Team NL kregen een mediatraining onder begeleiding van Nelli Cooman, voormalig Nederlands atlete, o.a. tweevoudig wereldkampioene op de 60 meter indoor: “Special Olympics is voor mij belangrijker dan de gewone Olympics!” aldus Nelli, die zich al jaren inzet als ambassadeur voor Special Olympics.

Modeshow en persconferentie

Onder leiding van Ajax stadionspeaker Wim Bohnenn vond een persconferentie plaats. De dag werd afgesloten met een spetterende modeshow, waarin de sporters de officiële kleding voor de World Games presenteerden, gesponsord door Craft Sportswear.

Special Olympics World Winter Games

Van 18 t/m 24 maart strijden in totaal 3.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 110 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. De 25 sporters en 7 coaches van Team NL zullen in Oostenrijk actief zijn in 4 takken van sport: shorttrack, skiën, langlaufen en snowboarden.

Alle foto’s van de presentatie van Team NL staan op onze facebookpagina.