Special Unified KIDS-dag een succes!

Op vrijdag 6 oktober werd in Breda de Special Unified KIDS-dag georganiseerd bij Atletiekvereniging Sprint. In totaal deden 313 kinderen mee vanuit het speciaal onderwijs en 104 kinderen vanuit het reguliere basisonderwijs.

Lees meer

Alle kinderen werd opgedeeld in 35 groepen (bestaande uit kinderen met en zonder beperking) die samen gingen sporten. Elke groep had zijn eigen (t-shirt) kleur, waardoor het op de regenachtige dag toch een kleurrijke bedoeling werd!

Kennismaken met sport en spel

Op de atletiekbaan hebben de kinderen kennis kunnen maken met 40 sport/spelonderdelen. Op het programma stond natuurlijk atletiek, maar er werden ook diverse sportmogelijkheden vanuit de regio van Breda beoefend. Hierdoor hebben de kinderen kennis kunnen maken met o.a. BMX fietsen, hockey, honkbal, golf, tennis, scouting, breakdance, skeeleren en taekwondo.

De dag begon met de openingsceremonie waarbij een prachtige canvasdoek van atleet Margriet (die meedeed aan de European Games 2014 in Antwerpen) door Dhr. Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland, werd overhandigd aan AV Sprint in het kader van hun 75-jarig bestaan. Vervolgens kwam Torch Run Nederland binnen om de vlam te ontsteken en kon het spektakel beginnen.

Elk groepje zocht zijn eerste sport of spelonderdeel op, waarna de groepen per onderdeel rouleerden. Vanwege het slechte weer kwam de dag helaas eerder ten einde, maar dat mocht de enthousiasme niet drukken! Aan het einde van de dag deden alle kinderen dan ook vol overtuiging mee aan de 200m/400m loop en kregen alle kinderen een diploma mee naar huis.

De organisatie van de Special Unified KIDS-dag was in handen van de afdeling Aangepast Sporten van de Atletiekverenging Sprint i.s.m. Breda Actief in Breda.

Klik hier voor een reportage van BredaNu.