Regionale Spelen in Almere, een sportief feest!

Op zaterdag 4 en zondag 5 november waren de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Ruim 500 sporters hadden zich in Topsportcentrum Almere verzameld voor het sportieve feest, dat voor de derde keer in Almere werd georganiseerd.

Lees meer

Beide dagen startte met een openingsceremonie, waar op zaterdag Wethouder René Peeters en op zondag Gedeputeerde Jaap Lodders de Regionale Spelen openden.

Na de openingsceremonie kwam de focus weer te liggen op de wedstrijdsporten. Op zaterdag stonden gymnastiek, hockey en bocce op het programma en op zondag atletiek en handbal. Naast de wedstrijdsporten waren er ook diverse sport clinics georganiseerd, zoals darten, handboogschieten, skeeleren, rolstoelsport, goalball en verschillende e-games. De clinics waren toegankelijk voor iedereen met een beperking en werden goed bezocht.

Pledge ‘Alles is Gezondheid’

In navolging van de regio Nijmegen en het landelijke initiatief van Special Olympics Nederland, slaan nu ook 15 partners in de regio Almere de handen ineen om een gezonde leefstijl voor mensen met verstandelijke beperking te bevorderen.
Met de ondertekening op 4 november 2017 in het topsportcentrum in Almere beloven de nieuwe samenwerkingspartners (uit de sport, overheid, zorg en welzijnssector) zich actief in te zetten op de bewustwording, communicatie en stimulering van een gezonde leefstijl van mensen met uiteenlopende verstandelijke beperkingen én talenten.

Everybody Appie?

In Almere kwam ook Albert Heijn vlogger Sjoerd langs om zijn vriendin Britt in de hockeyzaal aan te moedigen! Klik hier om het filmpje te bekijken.

Vlogger Sjoerd

Wil je nog even nagenieten van dit fantastische event? Bekijk dan hieronder de reportage van Omroep Flevoland, de Facebookpagina van de Regionale Spelen in Almere of onze Facebookpagina voor de foto’s van Bart Weerdenburg.

En noteer alvast in jullie agenda: begin november 2019 zal de vierde editie van de Special Olympics Regionale Spelen in Flevoland zijn!