Play Unified met Coca-Cola bij Rotterdam Marathon

Voor de derde achtereenvolgende jaar liep Coca-Cola European Partners met 25 medewerkers de Rotterdam Marathon voor Special Olympics Nederland. Vorig jaar liepen voor het eerst Special Olympics sporters mee met de medewerkers in vier verschillende estafette teams. Dit bleek zo’n succes dat er dit jaar maar liefst 6 estafette teams waren met Special Olympics sporters Stan, Justin, Lieke, Jasper, Dennis en Sander.

Lees meer

Play Unified

Het blijft bijzonder en mooi dat Coca-Cola zich zo openstelt om niet alleen vóór ons, maar vooral ook mét Special Olympics sporters de marathon in een team te lopen. Een prachtig voorbeeld van #PlayUnified.” aldus Ragna Schapendonk, manager Special Olympics Nederland.

De ambitie van Special Olympics Nederland is om houding en gedrag jegens mensen met een verstandelijke beperking positief te beïnvloeden. De beste manier om dat te realiseren is door met elkaar in contact te komen. Door ontmoeting ontstaat wederzijds respect en waardering. Samen sporten, elkaar aanraken, samen een prestatie leveren; dan worden harten geopend. Dat is onze droom en die kwam afgelopen zondag [10 april] volop in vervulling.

Al snel begeleidde Willem sporter Stan tijdens de etappe en zorgde Ary ervoor dat sporter Jasper zich op zijn gemak voelde op het wisselpunt. Sporters Lieke en Justin waren blij om de bekende gezichten van Jerke en Mieke te zien; “die weten hoe het werkt, dan komt het helemaal goed“. En sporter Sander kon niet trotser kijken toen hij met zijn teamgenoten Vera, Wijnand en Willem op de foto mocht.

Man van de race

Sporter Jasper (15 jaar) liep dit jaar voor de allereerste keer mee aan een 10km wedstrijd en dan “op zo’n evenement met zulke mooie mensen“. Een beter moment had hij hiervoor dus niet kunnen kiezen! Sporter Justin (19 jaar) voelde zich dit jaar de ‘man van de race’, terwijl hij het vorig jaar allemaal erg spannend vond en wat overprikkeld raakte. Hij had nog nooit zo hard gelopen en had zelfs Dennis onder zijn hoede want hij wist precies hoe, wat, waar en “Dennis nog niet, dus die heb ik maar even geholpen”. Een duidelijk voorbeeld van: Changing Lives, Changing Attitudes!