Nederlandse unified golfers in de prijzen op Special Olympics

Twee golfers van G&CC Liemeer en hun twee Unified Partners hebben deelgenomen aan de Special Olympics Bodensee Games in Oostenrijk. Lees hieronder het verslag van hun avonturen, geschreven door hun coach Cora van Rongen.

Lees meer

Op 1 september reisden Christine van der Ziel en Elke Tjabinga met de auto naar Golfclub Bludenz/Braz in Oostenrijk. Op deze baan gaan ze deelnemen aan de Special Olympics Bodensee 2017 op 2 en 3 september. De dames vertegenwoordigen Nederland tijdens deze tweedaagse internationale Unified Golf wedstijd. De Unified wedstrijdvorm wordt gespeeld met een partner (Unified), hierbij wordt er om en om met 1 bal afgeslagen en gespeeld.
Vanwege veel verkeer en slecht weer was het een pittige reis. Maar dit was bij aankomst in het gastvrije hotel gelukkig snel weer vergeten. Op vrijdagmiddag hadden Christine en Elke met hun vaders Wim en Wim het eerste contact met de baan. Na het slaan van de eerste ballen op de driving range, een aantal put oefeningen en het lopen een paar holes was er voldoende vertrouwen voor een goede afloop.

In oranje

Gekleed in oranje t-shirts en jacks van Special Olympics Nederland waren de dames klaar voor de strijd. De baancondities waren door het slechte niet optimaal. Daarom besloot de wedstrijdleiding de 18 holes wedstrijd in te korten naar 9 holes. Uiteindelijk is de wedstrijd nog verder ingekort en zijn er 5 holes met een prima score gespeeld.

Na deze intensieve wedstrijddag was het tijd voor ontspanning in het restaurant van Braz. Er was een gezellige avond georganiseerd voor alle 35 spelers en hun Unified partners uit Denemarken, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Een gouden en zilveren medaille voor Nederland

Na de ontspannen avond waren Elke, Christine, Wim en Wim, klaar voor de tweede wedstrijddag. Hierbij speelden ze toevallig in dezelfde flight. Het plezier was zichtbaar en dit was geweldig om te zien. Door de gezonde concurrentie in dit rechtstreekse duel wisten ze het beste spel bij elkaar naar boven te halen.
Het resultaat mocht er dan ook zijn; een prachtige score waarmee Christine en Wim een gouden medaille en Elke en Wim de zilveren medaille voor Nederland mee naar huis mochten nemen.

Het was een geslaagd wedstrijdweekend waar wij met veel plezier op terugkijken!