Groningen tekent pledge voor gezonde leefstijl

Op donderdag 23 november hebben 47 organisaties in de provincie Groningen de pledge ”Alles is Gezondheid…” ondertekend om een gezonde leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen.

Lees meer

De organisaties, afkomstig uit de sectoren onderwijs, overheid, zorg en sport, zetten zich gezamenlijk in om de gezonde leefstijl van mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Noord-Nederland te verbeteren. Vanuit hun kennis en hun activiteiten richten ze zich op bewustwording, communicatie en stimulering van de gezonde leefstijl van mensen met uiteenlopende beperkingen én talenten. Met de ondertekening van de belofte, tijdens de netwerkbijeenkomst Uniek Sporten Groningen van Sportplein Groningen, beloven de samenwerkingspartners ook in de toekomst hieraan te blijven werken.

Lees hier over de pledge van de Special Olympics Healthy Communities – regio Groningen.

Special Olympics Nederland: Healthy Communities

Sinds april 2017 wordt er binnen Special Olympics Nederland gewerkt aan een nieuwe programmalijn: Healthy Communities. Het overkoepelende gezondheidsprogramma richt zich op een gezonde leefstijl van sporters met een verstandelijke beperking. Sport en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom zet Special Olympics zich de komende jaren in om sporters, begeleiders en partners hier bewust van te maken. De regio’s Nijmegen en Almere gingen de provincie Groningen voor in het ondertekenen van de pledge, waardoor er nu 98 organisaties zijn die zich actief inzetten op de bewustwording, communicatie en stimulering van een gezonde leefstijl van mensen met uiteenlopende verstandelijke beperkingen én talenten.

Heb jij een idee of initiatief rond het bevorderen een gezonde leefstijl? Neem dan gerust contact op met Fleur van de Laar, Coördinator Healthy Communities.