Generale Regionale Spelen in de Achterhoek geslaagd

Honderden sporters met een verstandelijke beperking zijn zaterdag neergestreken in de Achterhoek. De Regionale Spelen van de Special Olympics zijn een testcase voor de Nationale Spelen van 2018.

Lees meer

“Mooi dat we nu alvast zien hoe het gaat en dat de sporters al fijn een hele dag kunnen sporten”, vindt burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre. De Regionale Spelen bieden de organiserende partijen een uitgelezen kans om te oefenen met de doelgroep. “Ongetwijfeld zijn er nog wat kinderziektes”, weet Bronsvoort. “We moesten bijvoorbeeld eventjes wachten tot de vlam binnen werd gebracht.” Uiteindelijk werd de fakkel door deelneemster Marije Rupert aangestoken en barstte het sportfestijn verspreid door de regio los. “Toch wel een moment waarvan je denkt van wauw, wat mooi dat we dit kunnen organiseren”, vindt Bronsvoort.

Puntjes op de i

Bijna driehonderd atleten lieten in Doetinchem (zwemmen), Winterswijk (atletiek), Vragender (paardrijden) en Groenlo (voetbal) hun kunsten zien. “Dit is even de puntjes op de i zetten”, vindt Sjaak Derksen, voorzitter van de Nieuwe Doetinchemse Dolfijn. Zijn vereniging moet de zwemwedstrijden in goede banen leiden. “Nu zijn we met vier sporten en die doen de nodige ervaring op. Straks zullen de andere zeventien sporten bij ons te biecht moeten gaan, maar dat gaan we in eendrachtige samenwerking oplossen.”

De Special Olympics Nationale Spelen gaan volgend jaar op 8 juni van start in de Achterhoek.

Klik hier en hier voor foto’s gemaakt door Edwin Bollen op de atletiekbaan.

Bron: Regio8