Flinke medaille oogst Special Olympics Team NL

Met nog twee dagen te gaan tot aan de sluitingsceremonie kan Team NL met recht spreken van een flinke medaille oogst. Tot nu toe realiseerden de sporters maar liefst 8 keer goud, 11 keer zilver en 5 keer brons.

Lees meer

Vandaag komen de shorttrackers nog in actie op de 500 meter. De langlaufers en de enige snowboardster hebben hun laatste finale. Tot slot staat morgen de 333 meter shorttrack op het programma. ’s Avonds worden de World Winter Games officieel afgerond met de sluitingsceremonie in het voetbalstadion in Graz. Zaterdagavond keert Special Olympics Team NL terug in Nederland.

Medailles in vier disciplines

De sporters van Team NL doen mee in vier disciplines en in alle vier zijn sporters in de prijzen gevallen. De medaillestand is tot nu toe: snowboarden 1x zilver, langlaufen 1x goud, 1 brons en 1x zilver estafette, shorttracken 3x goud, 1x zilver, 2x brons, skiën 4x goud, 8x zilver, 2x brons.

Niet alleen sportieve prestaties

Het gaat bij Special Olympics niet alleen om de sportieve prestaties maar ook om de sportiviteit en het vergroten van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Dat Special Olympics daarin slaagt is dagelijks bij de medaille ceremonies te zien. Vol trots staan sporters op het podium en nemen hun medaille in ontvangst. Zoals een van de sporters zei: “Ik heb het idee dat ik in het koningshuis ben.” En een andere sporter: “Ik ben trots dat ik zo goed kan schaatsen.”