Scoor je PR! app ook voor zorginstellingen

Dankzij toegekende subsidie ZonMw. Samen in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19).

Uiteraard hopen wij dat het goed gaat met iedereen, dat iedereen een ritme heeft gevonden en natuurlijk flink aan het thuis sporten is met de Scoor je PR! app.

Door de verregaande maatregelen ten gevolge van het coronavirus in Nederland dient iedereen noodgedwongen thuis te blijven. Voorlopig blijven de maatregelen nog van kracht en zijn wij aan de slag gegaan om de Scoor je PR! app voor nog meer mensen in Nederland beschikbaar te maken.

Lees meer

Scoor je PR! app

Een aantal weken geleden is de Scoor je PR! app gelanceerd. Het is mooi om te zien dat veel sporters de app hebben gedownload en actief thuis aan de slag zijn gegaan. De app is ontwikkeld om alle sporters te helpen naar een prachtig PR (Persoonlijk Record), in eerste instantie tijdens de Nationale Spelen in Den Haag. Helaas zijn de Nationale Spelen geannuleerd, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet actief kunnen blijven sporten. Op de sportclub is dat momenteel niet mogelijk, maar thuis kunnen we ook heel veel doen om fit te blijven. De app helpt sporters daarbij!


Zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking

Naast de Special Olympics sporters, zijn er nog veel meer mensen met een verstandelijke beperking die dagelijks actief willen en moeten zijn om een gezonde levensstijl te waarborgen. Doel is nu om, samen met ontwikkelaar Mentech, de Scoor je PR! app zo aan te passen dat ook cliënten in VG zorginstellingen aan de slag kunnen met hun begeleiders om fit te kunnen blijven tijdens deze crisis.

Subsidie ZonMw

De aanpassingen die nodig zijn om cliënten aan het sporten te krijgen worden mogelijk gemaakt door ZonMw. ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, gefinancierd door o.a. het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het ministerie van VWS heeft extra geld beschikbaar gesteld om creatieve oplossingen te faciliteren met betrekking tot het coronavirus. Special Olympics Nederland zal de doorontwikkeling van de app door Mentech laten verzorgen. Mentech werkt reeds nauw samen met een groot aantal zorginstellingen in Nederland.

Als je fit bent, scoor je beter. Op het sportveld maar ook in het dagelijks leven. Laat jouw sporters fit worden met de Scoor je PR! app 💪